Okulda cinayete 19 yıl 2 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2009 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Adana'da ayrı yaşadığı eşini, çocuğunun okulunun tuvaletinde bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, 19 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, Bahçeşehir Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunun 2'nci sınıfında okuyan oğlu M.D'nin (8) karnesini almak için okula giden eşi Firdevs D'yi (27), aralarında çıkan tartışmanın ardından kızlar tuvaletinde bıçaklayıp, boynunu keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Bekir D. hazır bulundu.

Sanık Bekir D, ifadesinde, eşiyle görücü usulüyle evlendiklerini söyledi.

Asgari ücretle alçı işçiliği yaptığını belirten sanık Bekir D, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Bizim oturduğum apartmanda müteahhitle birlikte yaşayan bir kadın vardı. Eşim onunla tanıştıktan sonra eve geç gelmeye ve alkol almaya başladı. Sürekli cep telefonunu değiştiriyor, haftada 250 kontör harcıyordu. Kendisini bir erkekle internette sohbet ederken yakaladım. Ancak kendisini çok sevdiğim için söylediği yalana inanmış gibi yaptım.

Fabrikada, bir arkadaşım, eşimin beni aldattığını söyledi. İl dışına gittiğimde oğlumuzu annemin yanına bırakmıştım. 20 gün almamış. Oğlumun karnesi verilecekti. Okula gittim ve bahçede beklemeye başladım. O sırada eşim bir otomobilden indi. Eşime araçtaki kişiyi sordum. Bana, o kişiyle yattığını, daha önce de başka erkeklerle birlikte olduğunu söyledi. Birlikte olduğu kişilerin çakı gibi erkek olduğunu ve kendisine istediği hayatı veremeyeceğimi söyleyince bıçakladım. Suçumu kabul ediyorum. Böyle olmasını istemezdim, pişmanım.''

Mahkeme heyeti, Yargıtayın ''sadakatsizlik sonucu eşe karşı yapılan eylemlerde sanık lehine uygulanan ağır tahrik'' maddesinden yararlandırılarak verilen kararı bozduğu gerekçesiyle ''hafif tahrik'' maddesi uyguladı. Buna göre sanık, duruşmalardaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bahçeşehir İlköğretim Okulu'nda okuyan oğlu Mert D'nin karnesini almak için 23 Ocakta okula gelen Firdevs D, ayrı yaşadığı kocası Bekir D. tarafından, aralarında çıkan tartışmanın ardından, okul tuvaletinde bıçaklanarak öldürülmüş, sanık hakkında da ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber