Erdoğan: E-Dönüşüm'de çevrimdışı kalmayacağız

Haber Giriş : 31 Ocak 2005 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 'e-dönüşüm'de geç kaldığını ve vatandaşların devlet kurumlarında her türlü bilgiye ulaşabilmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kimse çevrimdışı kalmamalıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan e-dönüşüm ve bilgi teknolojisinde Türkiye'nin geç kaldığını ancak bundan sonra gerekli adımları kararlılıkla atacağını söyledi. Erdoğan, "Kimse çevrimdışında kalmamalıdır" dedi. Erdoğan, Microsoft'un sahibi, ABD'li İşadamı Bill Gates ile görüştü. Gates'le birlikte 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' adlı konferansa katılan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, bilişim sektöründe ve bilgi toplumu dönüşümünde Türkiye'nin gereken adımları atacağını ifade ederek, "Atıl yatırım yapılmasını istemiyoruz. Bütünsel yaklaşımlar önceliğimizdir" dedi.

Ayrı ayrı otomasyona geçmiş kurumların kendi aralarında koordinasyonu sağlaması için çalışma başlattıklarını bildiren Erdoğan, vatandaşların da devlet kurumlarında her türlü bilgiye ulaşabilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kimse çevrimdışı kalmamalıdır" dedi.

Güvenliğe dikkat çekti

Türkiye'nin kendi program ve donanımını üretemediğini, bunun da güvenlik problemini beraberinde getirdiğini anlatan Erdoğan, "Kendi yapmadığımız yazılım ve donanıma nasıl güvenebiliriz?" diye sordu. Yapılacak çalışmalardan örnekler veren Başbakan, eğitim, yargı, sağlık, ticaret başta olmak üzere pekçok alanda internetin daha verimli kullanılması için adımlar attıklarını anlattı. Erdoğan 'e-imza' ve 'bilgi edinme' yasalarının uygulandığını örnek göstererek, "Bu yolda gereken çalışmaları kararlılıkla atıyoruz. TUBİTAK ın Ar-Ge çalşmaları için 300 milyon dolar ayırdık. istanbulda ilk teknokenti kuruyoruz. Sayın Gates 'ilk kiracınız biz olmak istyoruz' dediler" diye konuştu.

Gates'in yatırımları görüşüldü

Erdoğan ile Gates, daha sonra baş başa görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Microsoft'un Türkiye'deki projeleri konusunda yapılan toplantıya geçildi. Toplantıya, Başbakan Erdoğan ve Bill Gates'in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, milletvekilleri Ömer Çelik, Egemen Bağış ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan katıldı.

HİNDİSTAN GİBİ OLABİLİRSİNİZ

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Microsoft'un sahibi ABD'li iş adamı Bill Gates, 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' isimli konferansta yan yana oturdu. Burada bir konuşma yapan Gates, Hindistan örneğini vererek, kararlı çalışmaların devam etmesi halinde Türkiye'nin, bilişim sektöründe Hindistan gibi bir gelişme yaşayacağını söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber