9 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika'da.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Resmi Konutu Los Pinos'ta resmi törenle karşılanacak.

- Başbakan Erdoğan ile Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon'un başbaşa görüşmesini takiben heyetler arası görüşmelere geçilecek.

- Erdoğan ile Calderon ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Calderon'un onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Başbakan Erdoğan, Meksika Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Matias Romero Enstitüsü'nde konuşacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2009 TBMM Onur Ödülü'nü törenle Prof. Dr. Kemal Karpat'a verecek.

- Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.

4- Şehit askerlerimizi uğurluyoruz.

- Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbey'in cenazesi Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Köyü'nde, Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın cenazesi, İstanbul'da, öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde, jandarma erlerden Ferit Demir Muş'un Malazgirt ilçesinde, Fatih Yonca ise İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verilecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit Jandarma Uzman Çavuş Arslanbey'in cenaze törenine katılacak.

- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit olan jandarma erler Ferit Demir ile Yakup Mutlu'nun ailelerine başsağlığı dilemek üzere Muş'a gidecek.

5- Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının "Ekonomiye Değer Katanlar 2009" ödül törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, MEB Şura Salonu'nda, TÜBİTAK'ın ödül törenine katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'nın Akyurt ilçesinde, "1. Türkiye Gezici Halk Hikayeleri Festivali"nin kapanış programında bulunacak.

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2009 Yılı Küresel Tütün Salgını Raporu'na ilişkin basın toplantısına katılacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, "Haberleşme Teknolojileri ve Uygulamaları Sempozyumu"na katılacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mardin'de Valilik ve Artuklu Üniversitesini ziyaret edecek.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Ankara'da düzenlediği sohbet toplantısına katılacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bolu'da ziyaretlerde bulunacak, SGK İl Müdürlüğünün yeni binasının açılışını yapacak.

13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'de, ziyaretlerinin ardından İl Koordinasyon Toplantısı ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinin "15. Yıl Kutlama Programı"na katılacak.

14- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.

15- BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yayınladığı son iki Kıbrıs raporunu basına kapalı danışma toplantılarında ele alacak.

16- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dışişleri Bakanlığı ve RACVIAC-Güvenlik İşbirliği Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen "Bölgesel Mülkiyet Yoluyla Bölgesel Güvenlik: Yeni İşbirliği Dönemi" başlıklı konferansta konuşma yapacak.

17- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'la Parti Genel Merkezi'nde görüşecek.

18- Karapara ve terörün finansmanıyla daha etkin mücadele.

- Suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler yönetmeliğinde değişiklik öngören taslağa göre:

- Vadeli işlemler aracılık şirketleri ile sigorta ve reasürans brokerları da kimlik tespiti ve şüpheli işlem bildirimi yapacak.

- Adres teyidinde 10 günlük süre kalkıyor ve işlem öncesi teyit zorunluluğu geliyor.

19- TBMM'den.

- Genel Kurulda, tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme suçundan mahkum olanların cezasının infazının ertelenmesi veya durdurulabilmesini de içeren Çek Yasa Tasarısı ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı ile Toplu Konut Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.

- İçişleri Komisyonunda, Silah Kanunu Tasarısı ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu raporu ele alınacak.

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Erken Yaşta Evlilikler Hakkında İnceleme Yapılmasına Dair Alt Komisyonun raporunu görüşecek.

- KİT Komisyonunda, BOTAŞ'ın 2007 yılı hesapları ele alınacak.

20- Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Rize'de basın toplantısı yapacak.

21- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği ve TOBB tarafından restore ettirilen Yeşil Türbe, törenle açılacak.

22- Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki arsaların satış ve kiralanması ihalesi Ankara'da yapılacak.

23- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanı Rona Yırcalı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yırcalı'nın WCF Başkanlığına yeniden seçilmesine ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

24- Toplantı...Ziyaret...İhale...Çalıştay...

- Kimya Sektör Platformu ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Selçuk Aksoy'un katılımıyla, Türk kimya sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin açıklanacağı basın toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim Daire Başkanlığı ve Valilik işbirliğiyle Eskişehir'de "Turizmi Geliştirme Çalıştayı" yapılacak.

-Eskişehir'de "2. Raylı Sistemler Araştırma Merkezi Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

-İzmir'de "Çocuk Kadınlar" konulu panel yapılacak. (Saat:13.30)

- Şili'nin Ankara Büyükelçisi Luis Palma, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı Tire ilçesinde yapılacak.

25- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (E), (F), (G) ve (H) gruplarında 6. ve son hafta maçları yapılıyor.

26- Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da toplanacak.

27- Basketbolda Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 7. hafta maçında, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Fransa temsilcisi ASVEL Basket ile karşılaşacak.

28- Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 7. hafta maçında, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Frisco Sika Brno ile karşı karşıya gelecek.

29- TFF 2. ve 3. Liglerde 4'er grupta 19. hafta maçları oynanacak.

30- Indesit Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi bayanlar ve erkeklerde grup 2. maçları yapılacak.

- Erkekler (F) grubunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Slovenya'nın ACH Volley Bled takımına konuk olurken, bayanlar (C) grubunda Fenerbahçe Acıbadem, Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

31- Avrupa Bayanlar Voleybol Konfederasyon Kupası 1. tur rövanş maçında Eczacıbaşı Zentiva, deplasmanda Hollanda'nın PND VC Weert takımına konuk olacak.

32- Voleybolda GM Capital Avrupa Çalenç Kupası 2. tur rövanş maçları yapılacak.

- Ziraat Bankası, İsrail'in Maccabi Tel Aviv, Halk Bankası ise Hollanda'nın Langhenkel Orion Doetinchem takımını konuk edecek.

33- Galatasaray Kulübü'nün aralık ayı olağan Divan Kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber