Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Türkiye'nin doğusu ile Marmara, Trakya ve Batı Karadeniz'in bir bölümünde yağış beklenirken, sıcaklıklarda önemli bir değişik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin doğu kesimleri ile Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bartın ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara'da gece saatlerinden sonra kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli, öğleden sonra İstanbul ve Kocaeli hafif yağmurlu, gece saatlerinden itibaren Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Kocaeli ve Bilecik çevrelerinde yer yer sis görülecek. Rüzgar gece kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyıları çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri sağanak yağışlı geçecek. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri hafif yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batman ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


9 Ara, Çarşamba

10 Ara, Perşembe

11 Ara, Cuma


12 Ara, Cumartesi


13 Ara, Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber