Atatürk Üniversitesi, 130 profesör ve doçent alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi(AÜ), fakülte ve yüksokulların değişik bölümlerine 18 profesör, 33 doçent ve 79 yardımcı doçent alacak.


- 1. İlan- Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
- 2. İlan- Atatürk Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı


AÜ tarafından yapılan açıklamaya göre; ziraat, tıp, fen, diş hekimliği, edebiyat, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, eğitim, mühendislik, ilahiyat, güzel sanatlar, iletişim, eczacılık, veteriner, sağlık bilimleri ve Oltu Yer Bilimleri fakülteleri ile Erzurum, Pasinler, Narman, Hınıs meslek yüksekokullarının değişik bölümlerine 79'u yardımcı doçent, 33'ü doçent, 18'i ise profesör unvanlı toplam 130 öğretim üyesi alınacak. Bu arada en fazla tıp, eğitim ve ziraat fakültelerinin bölümleri için kadro ilanı verildi. Ayrıntılı bilgi ve başvuru süresi üniversitenin resmi internet sitesinden de yayınlandı.

Profesör kadroları için başvuranlar, Personel Daire Başkanlığı'na müracaat ederek, dilekçe ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri, nüfus cüzdan fotokopisi ve iki adet fotoğrafla birlikte 6 takım dosyayı teslim edecekler. Ayrıca, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 17. maddesi gereğince yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirtecekler.

Doçentlik kadroları için başvuranlar ise Personel Daire Başkanlığı'na müracaat ederek, dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi, nüfus cüzdan fotokopisi, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri ve iki adet fotoğraf, yayın listesi, özgeçmiş ve yayınlarının birer örneği (4 takım) dosya halinde teslim edecekler.

Yardımcı doçent kadrosu için başvuranlar da 2547 Sayılı Kanun'un 23. maddesinde belirtilen şartlara haiz adayların, dilekçe (yabancı dil belirtilecek), yabancı dil belgesi, özgeçmiş, yayın listesi, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgesi) ve 2 adet fotoğraf, yayın listesi, özgeçmiş ve 4 takım dosya halinde yayınları ile ilgili birimlere müracaat edebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber