Sağlık Bakanlığı, 'Kurumlar Arası Naklen Atama' başvuru süresini uzattı

Haber Giriş : 31 Ocak 2005 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından 2005 yılı birinci dönem kurumlar arası naklen atama başvuru süresi uzatıldı.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 17. maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 74. maddesi çerçevesinde, uzman tabip, tabip, diş tabibi, eczacı, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, ebe, sağlık memuru (röntgen, laboratuar, anestezi, toplum sağlığı, tıbbi sekreter bölümü mezunları), memur ve hizmetli kadrolarına kurumlar arası naklen personel alınacak. 14 Şubat 2005 tarihine kadar başvuruları kabul edilecek olan kurumlar arası naklen geçiş kurası 24 Şubat tarihinde Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

Başvuruların her ilde İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla yapılacağı ve belediyelerden sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeli haricinde naklen geçiş yapılmayacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 17. maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 74. maddesi çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlileri Sağlık Bakanlığı'nda durumlarına uygun kadrolara atanabiliyor. Kurumlar arası atama için kura dönemleri Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım olmak üzere dört dönemdir. Müracaatlar Sağlık Bakanlığı'nın ilan ettiği kadrolara göre tercihler belirtilerek il müdürlüklerine yapılıyor. Şubat dönemi kurası için Aralık ayının başından Ocak ayının sonuna kadar, Mayıs dönemi atamaları için Mart ayının başından Nisan ayının sonuna kadar, Ağustos dönemi kurası için Haziran ayının başından Temmuz ayının sonuna kadar, Kasım dönemi kurası için Eylül ayının başından Ekim ayının sonuna kadar müracaat ediliyor. Müracaatları kabul edilenlerin atanacakları yerler tercihleri doğrultusunda kurayla belirleniyor. Bu yolla yapılacak atamalarda ilan edilecek kadrolar, sırasıyla 6. ve 5. hizmet bölgelerinden başlamak üzere tespit ediliyor. Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar C ve D hizmet grubu illere her zaman naklen atanabiliyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber