Van'da izinsiz gösteriler: 25 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Van'da izinsiz gösteri yaparak polise taş, molotofkokteyli ve havai fişek atan gruptan 25 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylarda 4 polis ile 2 kişi hafif yaralandı.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılma davası ve terör örgütü elebaşının cezaevi koşullarını bahane ederek izinsiz yürüyüş yapan, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran göstericilere güvenlik güçleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan ve yollara barikat kurarak ateş yakan 25 kişi gözaltına alındı. 4 polis ile 2 gösterici hafif yaralandı.

Yaralı polis ve göstericiler, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bu arada, olaylar sırasında emniyet müdürlüğü ekiplerinin bir göstericiyi gözaltına almasına tepki gösteren DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Belediye Başkanı Bekir Kaya, polislerle tartıştı.

Olaylar sırasında kent merkezindeki esnaf iş yerlerini kapattı. Çok sayıda iş yeri ve bankanın camını kıran göstericiler, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'na ait mağazaya molotofkokteyli attı. Molotofkokteyli atılması sonucu mağazada çıkan yangın, mağaza çalışanlarının müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Olayların kent merkezinde kontrol altına alınmasının ardından esnaf, hasar gören iş yerlerinde temizlik yapmaya ve kırılan camları yenilemeye başladı.

MARDİN

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında ateş açılması sonucu yaşamını yitiren Aydın Erdem için Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

DTP Kızıltepe İlçe Başkanlığının önünde bir araya gelen grup, Aydın Erdem için kurulan taziye çadırına kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Erdem'in fotoğraflarını taşıyan gruptan bazıları, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attı.

DTP Mardin İl Başkanı Davut Bozan, taziye çadırının önünde topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi.


Van'da DTP tarafından yapılan izinsiz gösteride molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba polis müdahale etti.

VAN - Van'da DTP tarafından izin alınmayan bir gösteri yapıldı. Hacıbekir Caddesi'nde toplanan grup, Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüdü.

Gruptan bazı kişiler, yürüyüş sırasında Soydan Kavşağı'nda güvenlik önlemi alan polise taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldırdı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti.

Ara sokaklara doğru kaçan göstericiler, eylemlerini burada sürdürdü.

Haberin devamı ↓

reklam

Polisin ara sokaklara dağılan göstericileri dağıtmaya çalıştığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber