Rüşvet alan vergi denetmeni Kilis'ten sürgün edilmiş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muhasebesini tuttuğu marketlerden ?usulsüzlük' yaptınız diyerek rüşvet isteyen vergi denetmeni, 15 bin TL tutarındaki parayı bir takside tahsil ederken yakalandı

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Ankara Vergi Denetim Büro Başkanlığı'na bir mükelleften gelen ?uzmanlarınızdan biri rüşvet istiyor? ihbarı üzerine, mali polis ile ortak bir çalışma başlatıldı. Muhasebe kayıtlarını incelediği marketler zincirinden ?usulsüzlük' yapmışsınız diyerek rüşvet isteyen Vergi Denetim Uzmanı Cihangir A. mali polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

BULUŞMA YERİNİ DEĞİŞTİRSE DE KAÇAMADI

Başkent'teki süpermarketler zincirinin sahibi olan işadamı Ö.İ. önceden belirlendiği gibi üzerine rüşvet tutarı olan 15 bin TL'yi alarak Cihangir A. ile buluşmaya gitti.Ancak son anda fikrini değiştiren Cihangir A. buluşmak için iş adamını içinde beklediği ticari taksiye çağırdı. İşadamı ile birlikte trafikte seyretmeye başlayan Cihangir A. kısa süre sonra seri numaraları alınmış 15 bin TL'yi cebine koydu. Ö.İ. taksiden inip ayrılmak üzereyken birden etrafı sivil polisler sardı. Polisleri görünce araçtan inerek kaçmaya çalışan rüşvetçi memur Cihangir A., kısa süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı.

DAHA ÖNCE KİLİS'TEN SÜRGÜN EDİLMİŞ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Cihangir A'nın daha önce de hakkında rüşvet soruşturması açıldığı ve görev yaptığı Kilis Vergi Denetmenleri Büro Başkanlığı'ndan sürgün edildiği ortaya çıktı. Hakim karşısına çıkan zanlı tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber