11 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bursa'daki maden kazası.

- Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında grizu patlamasının ardından meydana gelen göçükte mahsur kalan işçilere ulaşma çalışmaları sürüyor.

- Kazadan sonra bölgeye giderek incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kurtarma çalışmalarını takip ediyor.

- Mahsur kalan 19 işçiden bazılarının cesedinin çıkarıldığı caktaki kaza ile ilgili diğer gelişmeler izleniyor.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk'ta.

- Gül, Türkiye-Arnavutluk İş Forumu Toplantısı'nda konuşacak ve ardından Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile görüşecek ve Berişa'nın onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Gül, Arnavutluk Parlamento Başkanı Jozefina Topalli ile görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Karadağ'a geçecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İsveç'te.

- Şahin, İsveç Parlamento Başkanı Per Westerberg ile görüşecek.

- Süryani ve Asuri toplumu temsilcileri ile görüşecek olan Şahin, Westerberg'in, "AB Parlamento Başkanları Olağanüstü Konferansı"na katılanlar onuruna vereceği resepsiyona katılacak.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika'dan Türkiye'ye dönüyor.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kayseri Valiliğini ziyaret edecek. Arınç, daha sonra Melikgazi Belediyesi İlköğretim Okulu açılış törenine katılacak ve AK Parti Kayseri İl Başkanlığında partililerle buluşacak.

6- Anayasa Mahkemesi, DTP hakkında açılan kapatma davasını esastan görüşmeye devam edecek.

7- NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Grampoalo Di Paola, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret ediyor.

8- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi'nin (YİK) İstanbul'daki toplantısına katılarak bir konuşma yapacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Modern'in 5. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katılacak.

10- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Niğde'de belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. Olimpik yüzme havuzu ve yapımı süren Biatlon poligonunda da incelemelerde bulunacak olan Bakan Özak, Altunhisar ve Çiftlik ilçelerinde yapımı tamamlanan spor salonlarının açılış törenlerine katılacak.

11- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sapanca'da, Vergi Dairesi Başkanları ve Defterdarlar Toplantısı'na katılacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı DHMİ Hangarı'nda, 9 kar temizleme aracının hizmete alınması törenine katılacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de 3. Ege Art Sanat Günleri'nin açılışına ve "Balkan, Rumeli Türklerinin Kökleri, Göç Sebepleri" konulu panele katılacak.

14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da Valiliği ziyaret edecek, Saruhanlı ilçesinde fidan dikim törenine ve Gediz Havzası Koruma Eylem Planı 6 Aylık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Bakan Eroğlu, Spil Dağı Milli Parkı imar planı tanıtımına da iştirak edecek.

15- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

16- Türkiye'nin kredi notu.

- JCR Türkiye Baş Analisti Yoshihiko Tamura:

- "Türkiye, küresel krizde, IMF desteği almasa da ekonomik ve mali krize düşmedi, o nedenle buna uygun bir not vermek gerekiyor."

- "Türkiye ekonomisi toparlanma sürecine girdi."

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Çek Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uygulamaları Uluslararası Konferansı'nda konuşacak.

- CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, basın toplantısı yapacak.

18- Siyasi Partilerden.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek.

- BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak, BBP Tokat İl Başkanlığında basın açıklaması yapacak. Destici ve Karabacak, daha sonra Reşadiye Kaymakamını ziyaret edecek.

19- AB devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel'deki toplantısı sona eriyor.

20- Mardin Valiliği ve Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) ortaklaşa düzenlediği "2. Türkiye-Avrupa Forumu" Mardin'de, TASAM Başkanı Süleyman Şensoy'un açılış konuşmasıyla başlayacak.

21- Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliğinin (TMMOB) düzenlediği Sanayi Kongresi, "Dünya Ekonomik Krizi ve Türkiye Sanayinin Yeniden Yapılanması Planlamada Model Önerileri İstihdam Öncelikli ve Bölgesel Kalkınma" başlığıyla Ankara'da başlayacak.

22- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Üniversitesi'nde "Küresel Kriz ve Türkiye" konulu konferans verecek.

- Hisarcıklıoğlu, Kocaeli bölgesindeki başarılı sanayi kuruluşlarını değerlendirmek amacıyla başlatılan 'Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu'na da katılacak.

23- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Uşak'ta esnafı ziyaret edecek ve istişare toplantısına katılacak.

24- ÇAYKUR, tüketiciye farklı ürünler sunmaya devam ediyor.

- Genel Müdür Ekrem Yüce: "Son olarak piyasaya 'Kafkasör', 'Uzungöl' ve 'Karadeniz' isimli çayları sürdük."

-"Doğu illerine yönelik 'Diyarbakır' çayının ardından ikinci hareket olarak 'Gaziantep' ve 'Şanlıurfa' çaylarını da üreteceğiz."

-"Bu yıl ürettiğimiz 50 ton civarında organik çayı da gelecek yıl ocak ayında piyasaya sunmayı planlıyoruz."

25- 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda devam ediliyor.

26- Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

27- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Çankaya Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da mücadele edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber