Yurtta kış etkisini gösteriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kar yağışı nedeniyle Muş'ta 80, Tunceli'de 150 olmak üzere toplam 230 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç, merkez, Ovacık, Nazımiye, Pülümür, Hozat ve Mazgirt ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 150 köyle ulaşım sağlanamadığını belirtti.

Tunç, kapanan yolların açılması için 10 ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Sadrettin Tunç ise yaptığı açıklamada, il genelinde etkili kar yağışı sebebiyle 80 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ekiplerin yolları ulaşıma açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Bazı bölgelerde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşandığını ifade eden Tunç, "Her türlü olumsuzluğa rağmen aralıksız çalışıyoruz. Ekiplerimiz söz konusu yolları en kısa sürede ulaşıma açacaklar" dedi.

Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı ise eksi 4 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Erzurum ve Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da 1 derece oldu.

Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da 0, Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 7 derece olduğu bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, merkezi Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla kar yağışının süreceğini belirterek, bu nedenle havanın kapalı olacağını ve dolayısıyla sıcaklıklarda bir düşüş beklenmediğini ifade ettiler.

Yetkililer, önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren özellikle gece sıcaklıklarında düşüşlerle birlikte don ve ayaz görülebileceğini kaydetti.

MUĞLA'DA YAĞIŞ

Muğla'da etkili sağanak sonucu son 24 saatte metrekareye 37.4 kilogram yağış düştü.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte gece boyunca gök gürültülü sağanak etkili oldu. Son 24 saatte metrekareye 37.4 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, Muğla'daki yağışlı havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Bu arada, yağış nedeniyle günlük yaşam ve trafik olumsuz etkilendi.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi Ovacık Mahallesi'nde fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin camları kırıldı, tabelalar ve güneş enerji panelleri zarar gördü.

Fethiye Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede son 24 saatte metrekareye 25 kilogram yağış düştü. Yağışlar nedeniyle Atatürk ve Çarşı caddelerinin girişinde sular birikti.

Yetkililer, Fethiye'de yarın yeniden kuvvetli yağış beklendiğini, yağışlı havanın hafta sonu devam edebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber