Kokainci doktora 6 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da aracında 23 gram kokain ele geçirilen doktor 36 yaşındaki H.H.E., uyuşturucu satmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İhbarı değerlendiren Adana polisi, 3 Mayıs'ta Turgut Özal Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarı'nın kesiştiği noktada durdurarak arama yaptıkları Dr. H.H.E.'nin otomobilinde 45 paketi içime hazır ve 12 gramı da toz halinde olmak üzere toplam 23 gram kokain ele geçirildi.

Yakalandığından kısa süre önce Ceyhan Devlet Hastanesi'ne atandığı öğrenilen doktor, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklu doktor H.H.E. hakkında ?Satmak maksadıyla uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan doktor H.H.E., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. ?Bu maddeyi denemek aptallık, kullanmak bir hastalık, satmak ise bir cinayettir? diyen sanık doktor H.H.E., kendini şöyle savundu;

?Hastalındım. Şükür ki iyileştim. Ama kimseye zarar vermedim. Ben poşeti hiç açmadım. Küçük poşetler üzerinde benim kesinlikle parmak izim yoktur. Parmak izi incelemesi istememin amacı bu maddeyi bana satan kişinin kimliğinin tespiti içindir. Bana bunu satan kişi aynı zamanda olayın muhbiriydi diye düşünüyorum. Çok pişmanım. Tutuklu bulunduğum cezaevinde de asalak gibi yatıyorum. Bana yeni bir şans verilmesini istiyorum. Ben yeni sayfa açarak devletime, milletime ve sevdiklerime olan borcumu ödemek istiyorum. Ben kimseye değil, sadece kendime zarar verdim. Tahliyemi istiyorum.?

Sanığın uyuşturucu bağımlısı olduğuna ilişkin doktor raporu bulunduğuna dikkat çeken avukatları ise, ?Müvekkilimize satıcılıktan ceza verilecekse yazık olacağı kanaatindeyiz. Topluma kazandırılması için takdir hakkının müvekkil lehine kullanılmasını ve tahliyesini talep ediyoruz? dedi.

Mahkeme heyeti, sanık H.H.E.'nin uyuşturucu satışı suçunda ağırlaştırıcı neden görülmediğinden 6 yıl 3 ay hapis ve 3 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber