AKP'li eczacı milletvekili bile ?TEB'le hareket ederim' dedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kenan BUTAKIN / VATAN HABER MERKEZİ

AKP Niğde Milletvekili Selamoğlu Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşeceğini söyledi.

24 bin eczaneyle sözleşmesini fesheden SGK, dün bir açıklamayla eczanelere seslendi: ?Madem kârlılık sorununuz var, TEB'i bırakın bizimle tek tek sözleşme imzalayın, böylece birliğe herhangi bir aidat ödemeyin?

TEB Başkanı, ?Bu oyuna bir tek eczacı bile gelmez? derken eczacı AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun açıklaması bunu doğruladı. AKP Milletvekili Selamoğlu, ?Türk Eczacıları Birliği ile beraber hareket edeceğim? dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 24 bin eczacıyla sözleşmeleri önceki gün feshederken, dün de eczacılara ?Türk Eczacıları Birliğini'nı (TEB) aradan çıkarıp bizimle teke tek sözleşme yaparsanız, aidat ve sözleşme bedeli ödemezsiniz? diyerek SGK-eczane gerilimini farklı bir boyuta taşıdı. Türk Eczacıları Birliği (TEB), dün yaptığı basın toplantısında ?İlaç Alım Protokolünü? feshedeceğini bildiren Sosyal Güvenlik Kurumu'na, 'tek tek sözleşme imzalamayız' resti çekti. TEB yönetimi, bugün biraraya gelip, 81 ilin oda başkanı ile protokolün feshine karşı tepkisini belirleyecek. 4 Aralık tarihinde yapılan ilaç eyleminde, Ankara'da bulunan Selamoğlu Eczanesi'ni kapatmayan AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu da, TEB ile beraber hareket edeceğini söyledi. VATAN'a feshedilen sözleşmeleri değerlendiren Selamoğlu, şunları söyledi:

?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Eczacıları Birliği'ni (TEB) istemiyor. Eczacılarla tek tek masaya oturmak istiyor. Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile meclisteki 7 eczacı milletvekili olarak görüşeceğiz. Bakan çok yoğun olduğu için henüz görüşemedik. Ama ortak hareket edip bir çözüme ulaşmaya çalışacağız. TEB, aradan çıkarsa 24 bin eczacıyla masaya oturmak hiç de kolay olmayacak. Bizler TEB'le hareket edeceğiz. Tek tek eczacıların muhatap alınması kolay bir şey değil. Tabii bu arada TEB'in de kendisine çekidüzen vermesi gerekiyor. Oda olarak eczacıları temsil ediyorsa, onlara kolaylık da sağlaması gerekiyor. Geçen yıla kadar 50 TL'ye varan sözleşme fiyatlarını, geçen yıl birden 500 TL yaptılar. Bunu düzeltmeliler, hem de siyasetten arınmalılar.?

Eczacı eş de aynı fikirde

4 Aralık tarihindeki ilaç eylemine katılanlardan biri de AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın Malatya'da yaşayan eczacı eşi Kenan Çalık'tı. Çalık, eylemden sonra SGK ile yaşanan sözleşme feshini VATAN'a değerlendirerek şunları kaydetti:

?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türk Eczacıları Birliği'ni aradan çıkarmak istiyor. Ama oda olmasa sorunlarımızın çözümü zorlaşacak. Eksik ödemelerimiz olduğunda onlar hallediyor. Bu nedenle odanın aradan çıkarılması bizler için doğru değil.?

İddia: Eczacılardan 500 TL haraç alıyorlar

Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Başkanı şapkasıyla dün bir açıklama yapan Ali Tezel, ?TEB geçen yıl eczacı başına 500 TL sözleşme bedeli aldı. Toplam 1.2 milyon TL'yi bulan bu kaynağı kaybetmek istemiyorlar? iddiasında bulundu.

Cevap: Yasal ödeme konuyu saptırıyorlar

TEB yöneticileri ise sözleşme bedelinin 150 TL-500 TL olduğunu, yasal bir ödeme olduğunu söyleyerek, ?Eczanelerle örgüt arasına parayı sokup konuyu saptırmaya çalışıyorlar. Eczacıların derdi aidat değil, SGK'nın haksız kestiği milyarlarca liradır? dedi.

Demokratik açılımlarını gördük tek bir eczacı bile bu oyuna gelmez

SGK dün açıklamasında ?Bu kararla, ilaç fiyatlarının düşmesiyle kârlarının azalması endişesi taşıyan eczanelerin durumu gözönüne alınmış; TEB'e sözleşme bedeli ödeme ve aylık aidat yükümlülüğünden kaynaklanan maliyetlerin kaldırılması amaçlanmıştır? denildi. Bunu ?komedi? olarak nitelendiren TEB Başkanı Bülent Çolak, ?Eczacı bu oyuna düşmez, örgütlü yapıyı yok etmek istiyorlar, demokratik açılımın konuşulduğu bu günlerde en küçük bir demokratik eyleme bile nasıl tepki verdiklerini görmüş olduk? dedi.

Sadaka kültürü...

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada ise ?Seni yalnız ve örgütsüz bırakırım, her koşulu dayatırım, ama sen de örgütüne aidat ödemekten kurtulacaksın? diyen SGK sadaka kültürünü yaygınlaştırma anlayışına bir örnektir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber