Türk Telekom: 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, "2009 yılı sonuna kadar toplam 2 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız. 2 binin biraz daha üzerine çıkabiliriz. 100-200 daha üzerine çıkabiliriz" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk Telekom "İşe Uyum Programı" tanıtım toplantısının ardından, İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, Türk Telekom'un "İşe Uyum Programı" hakkında bilgi vererek, "Amacımız çalışanlarımızı işe uyum programına hazırlamak, çeşitli yerlerden transfer ettiğimiz bu arkadaşlarımıza şirket kültürünü benimsetmek ve aralarında kaynaşma sağlamak" dedi.

Türk Telekom'da işe alınanların sadece bir yer için işe alınmadığını ifade eden Bozkurt, "Türkiye'nin 81 vilayeti için alınıyor ve bu arkadaşlarımız birbirlerini tanımları, iş yapış şekillerini görmeleri, öğrenmeleri, Türk Telekom'daki yönetici arkadaşlarımızla kucaklaşmaları açısından çok önem arz eden bir durum. Bu yüzden bu programı yapıyoruz. Geçen sene yapmıştık, bu sene de yapıyoruz" diye konuştu.

Bozkurt, "2009 yılı sonuna kadar toplam 2 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız. 2 binin biraz daha üzerine çıkabiliriz. 100-200 daha üzerine çıkabiliriz" dedi.

2010 yılı istihdam planlarına ilişkin olarak Bozkurt, "2010 yılı için bir hedef vermiyoruz. Özellikle arkadaşlar sordular ben de dile getirdim. En son nihayetlenen bir şekil. Yönetim kurulumuzda tartışacağız. Bütçelerimiz göre, açıklara göre, yeni inovasyon ve AR-GE çalışmalarımızın içeriğine göre, yapacağımız atılımlara göre ve grup şirketleri mantığıyla düşündüğümüzde grup şirketlerindeki ihtiyaçlara göre alımlarımızı şekillendireceğiz. Ona göre yönetim kurulunun onayını alacağız" dedi.

En çok hangi departmanlara işe alım yaptıklarına ilişkin olarak Bozkurt, "Daha çok operasyon ve müşteri ilişkileri departmanlarına alımlar yapıyoruz. Çünkü bu sahalarda Türk Telekom çok kuvvetli. Önemli olan nicelik değil, nitelik de çok önemli. Diğer alanlarımızda da özellikle insan kaynakları, strateji, finans, satış, pazarlama alanlarında da çok yoğun alımlar yapıyoruz. Alımlar yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

Bozkurt, "Bu alımların yüzde 20'sini genel müdürlük düzeyine aldık. Yüzde 30'unu Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerimize aldık. Yüzde 50'yi de Türkiye geneline yaydık. Anadolu'ya da çok büyük bir istihdam sağlıyoruz diyebiliriz. Tercih ettiğimiz elemanlar yerel anlamda önem kazanan elemanlar. Matematiği şudur; aldığımız yüzde 50 eleman genelde İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki illerden olmuştur" şeklinde konuştu.

Oryantasyon programına ilişkin bilgi veren Bozkurt, "Bu arkadaşlara yöneticilerimizi tanıtıyoruz. Onlarla bir etkileşim içerisine giriyoruz. Daha sonra dışarıdan aldığımız eğitimcilerle de onlara bir takım çalışması ruhu veriyoruz. Bir takım diğer direktör arkadaşlarımız da onlara Türk Telekom'da yapılan işleri anlatıyor. Böylece 2 günlük bir oryantasyon programı tamamlanmış oluyor. Oryantasyon programı bir başlangıç aslında. Eğitimlerimiz bu arkadaşlarımız kendi yerlerine döndükten sonra Türk Telekom aracılığıyla hızlıca devam ediyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber