Sine-i Meclis'e

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapatılan DTP'nin vekilleri, Meclis çatısı altında kalmaya karar verdi. 19 vekil, BDP'ye geçerek yeni grup oluşturacak. 'Siyasi ' kimliğiyle son kez konuşan Türk, 'Canlara sahip çıkalım' dedi

Kapatılan DTP'nin vekilleri, çağrılara kulak vererek istifadan vazgeçti. Meclis'te kalmaya karar veren 19 milletvekili, 10 gün içinde BDP'ye geçerek yeniden Grup kuracak. Dün yaşanan yoğun toplantı ve görüşme trafiğinin ardından açıklama, "yasaklı" Ahmet Türk'ten geldi. Türk, "siyasetçi kimliğiyle" son kez konuştuğunu vurgulayarak yaptığı açıklamasında, 6 kez partisi kapatılıp 7. kez demokratik mücadele ısrarını koruyan başka bir hareket olmadığını söyledi. Halkın ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra "Öcalan'ın da 'Meclis'te kalın' ısrarında bulunduğunu" belirten Türk, "halkların kardeşliği ve Kürt sorunun çözümü" için çağrılara uyma kararı alındığını duyurdu. 19 milletvekilinin BDP'ye geçeceğini duyuran Türk, yeni partinin yol haritasına ilişkin "Türkiyelilik" vurgusu yaptı. Demokrasi mücadelesini sürdürürken, Türkiye'nin vicdanı da olacak bir çatı oluşturmak gerektiğini belirten Türk, "Türkiye partisine ihtiyaç var, Türkiye halkının sesi olacak bir partiye ihtiyaç var" diye konuştu.

Ey siyasiler gelin...

Parti kapatmaları "ayıp, günah" diye niteleyen Türk, ancak can kaybının parti kapatılmasından da önemli olduğunu belirtti ve "Bir canı bile kaybetmek partinin kapatılmasından önemli. Ey siyasiler, gelin canlara sahip çıkalım" dedi.

DTP söküldü BDP takıldı

DTP binasına, "Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'' tabelası takıldı. 19 vekilin 10 gün içinde BDP'ye geçmesi bekleniyor. Bağımsız Ufuk Uras'ın da katılımı durumunda, BDP Meclis Grubu sayısına ulaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber