Eğitim-Sen'den, YÖK'ün katsayı kararına eleştiri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ''Hükümetin, yükseköğretim üzerindeki vesayetçi elini bir an önce çekmesini ve 'gerekirse hukuku dolanırız' diyerek hukuksuzluğu öne çıkaran YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın bir an önce istifa etmesini talep ediyoruz'' dedi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasını savunan çevrelerin, bunu, bir haksızlığın giderilmesi, eşitliğin sağlanması, meslek liselerinin önünün açılması için istediklerini belirtirken, bu uygulamanın devamından yana olanların da herkese, üniversiteye giriş sınavında aynı katsayı uygulanmasının eşitsizlik yaratacağını ileri sürdüklerini ifade etti.

Eğitim eşitsizliklerinin katsayı tartışmasına indirgenemeyeceğini belirten Kılıç, mesleki ve teknik eğitimin sorunları masaya yatırılmadan, sınav sistemi sorgulanmadan katsayı uygulamasında değişiklik yapılarak eğitim eşitsizliklerine gerçekçi çözümler üretilemeyeceği görüşünü aktardı.

Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu bakımdan, yükseköğretimde piyasalaşmaya/ticarileşmeye hız vererek eğitim eşitsizliklerini derinleştiren YÖK'ün, farklı katsayı uygulamasına son vererek eşitliği sağlamış olduğu yönündeki iddiası bir yanılsamadan ibarettir. Dolayısıyla sorun katsayı sorunu değil, iktidar sahiplerinin üniversiteye yönelik politikalarının bir aracı olarak özerk-demokratik üniversitenin ve özgür bilimin önündeki en büyük engel konumundaki YÖK ve onun tarafından yapboz tahtası haline getirilmiş sınav sistemidir. Bu anlamda, hükümetin yükseköğretim üzerindeki vesayetçi elini bir an önce çekmesini ve 'gerekirse hukuku dolanırız' diyerek hukuksuzluğu öne çıkaran YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın bir an önce istifa etmesini talep ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber