İşte TRT'nin reklam geliri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son 10 yılda KDV hariç 357 milyon 824 bin 409 lira reklam geliri sağlayan TRT, toplam gelirinin yüzde 3'ünü reklamdan elde ediyor. TRT gelirlerinin yüzde 24'ü bandrol ücretlerinden, yüzde 46'sı ise enerji payından oluşuyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin TRT'ye yönelik soru önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtladı.

TRT'nin son 10 yıllık reklam gelirinin KDV hariç 357 milyon 824 bin 409 lira olduğunu bildiren Arınç, gelirlerinin yüzde 24'ünü bandrol ücretleri, yüzde 46'sını enerji payı gelirleri, yüzde 3'ünü reklam gelirleri, yüzde 27'sinin ise faiz, ticari mallar ve program satış hizmetlerinin oluşturduğunu kaydetti.

Arınç, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda yapılan düzenlemeyle, TRT Gelirleri Kanunundaki matrah belirsizliğine ilişkin karışıklığın giderilmesi ve uygulamada yeknesaklığın sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Kamu yayıncısı olan TRT'nin, mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri nedeniyle özel radyo ve televizyon yayıncılarından farklı olarak gelir kaynaklarının kanunla garanti altına alınmasının, AB müktesebatı ve AB ülkelerin uygulamalarıyla da uyuştuğunu kaydeden Arınç, ''Düzenlemeyle mükelleflere ilave bir yük getirilmemektedir'' dedi.

Arınç, TRT'nin statüsünün, Anayasanın 133. maddesiyle belirlendiğini, özelleştirilmesine yönelik bir çalışma bulunmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber