Deniz Feneri davasında ikinci dalga start alıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Aralık 2009 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yılların en büyük yolsuzluğu diye anılan Deniz Feneri e.V. davasında ikinci dalga start aldı...

Almanya'da son yılların en büyük yolsuzluğu diye anılan Deniz Feneri e.V. davasında ikinci dalga start aldı... Alman savcının 'Türkiye'deki bağlantıları' olarak gösterdiği eski RTÜK Başkanı Akman ile Kanal 7 yöneticileri Karaman, Karahan ve Kapıyoldaş'ın yargılanması için iddianame hazırlandı.

Almanya'da, Deniz Feneri e.V derneğine karşı 2007 yılında açılan ilk davada, yardım amaçlı toplanan paraların dernek yöneticileriyle bağlantılı şirketlere aktarıldığı suçlamasıyla geçen sene Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan tutuklanmıştı. Toplanan 41 milyon euro'nun, 18,6 milyonunun Türkiye'ye usulsüz biçimde transfer edildiği mahkeme kayıtlarına geçmiş, tutuklanan dernek yöneticileri, Türkiye'deki Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ve Harun Kapıyoldaş'ı 'işlerin başındaki isimler' olarak suçlamıştı. Davaya eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın adı da, paraları Türkiye'ye 'kurye' olarak karışmıştı.

?Kara para aklama'

Frankfurt Savcılığı, geçtiğimiz günlerde ikinci bir iddianame daha hazırladı. Türkiye'deki zanlılar hakkında hazırlanan bu iddianamede, Karaman, Karahan ile Kapıyoldaş'ın yanı sıra RTÜK eski Akman'ın, 'kara para aklama, dolandırıcılık ve emniyeti suiistimal' gibi suçlardan yargılanmaları isteniyor. Frankfurt Başsavcılığı'nda ekonomik suç uzmanı savcı Kerstin Lotz tarafından hazırlanan iddianame, yetkili mahkeme tarafından onaylandığı takdirde 2. dava önümüzdeki günlerde başlayacak. Dava açıldığında, Almanya ile Türkiye arasındaki yürürlükte olan adli yardım anlaşması uyarınca zanlıların Türkiye'de ifadeleri alınacak. Eğer Alman savcının ifade taleplerine iki hafta içinde yanıt verilmezse haklarında Avrupa çapında geçerli tutuklama kararı çıkartılması dahil bir dizi işlem yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber