Mobil devlet hep yanımızda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Artık özel sektör şirketleri kadar devlet ve kamu kurumları da mobil teknolojilerin getirilerinden yararlanıyor

Mobil teknolojiler, bireyler kadar şirketlere de birçok avantajlar sunuyor. Özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra kamu kuruluşları da son yıllarda bu teknolojilerden ve getirilerinden daha fazla yararlanmaya başladı. Günümüzde mobil çözümler, şirketlerin verimlilik artışı sağlamaları ve tasarruf etmeleri yönünde hayati öneme sahip. Tıpkı özel sektörde olduğu gibi, kamu hizmeti veren kuruluşlar için de tasarruf etmek, verimliliği artırmak kaynakların doğru kullanılması açısından önem taşıyor. Araç ve filo takip sistemleri, saha gücü yönetimi ve uzaktan ölçümleme sağlayan telemetri uygulamaları gibi birçok çözüm, Türkiye'de güncel teknolojileri takip eden kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılıyor ve vatandaşların daha iyi ve eksiksiz hizmet almaları sağlanıyor.

Güç saha ekiplerinde

Bu çözümlerden biri olan saha gücü yönetimi, sahada görev yapan ekiplerin kurum dışındayken de cep telefonları ya da el terminalleri ile merkezle sürekli bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak veriyor. Saha ekiplerinin ziyaret rotalarının ve niteliklerinin etkin bir şekilde takip ve yönetimini sağlayan saha gücü yönetimi çözümleriyle ayrıca sahadan toplanan bilgiler merkeze kolaylıkla ulaştırılabiliyor.

Büyük işbirliği

Turkcell; 'İnsana Yatırım' vizyonundan yola çıkarak, sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla İŞKUR işbirliği ile yeni bir eğitim projesine başladı. Proje kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Diyarbakır'da yaşayan, İŞKUR'a kayıtlı, 21-35 yaşları arasındaki adaylar arasından seçilecek kişilere üniversitelerle birlikte eğitimler verilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de başvurular sonucu seçilecek 500 kişiye perakende, pazarlama, satış, hizmet ve teknoloji konularında sınıf içi, e.öğrenme ve uygulamalı eğitim verilecek. Erzurum ve Diyarbakır'da da 1000 kişiye çağrı merkezinde hizmet konusunda uzmanlaştırmak üzere eğitimler verilecek. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin bir bölümü ihtiyaca göre Turkcell bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.

Mobil uygulamalarla maksimum verimlilik

Orman yangınları ile daha etkin mücadele edebilmek için Turkcell desteğiyle 'İnternet Tabanlı Orman Yangın Yönetim Sistemi'ni kuran Orman Genel Müdürlüğü (OGM), makine parkında yer alan araçların en yüksek verimlilikte kullanılmasını sağladı, sürücü hatalarını ve kazaları en aza indirdi, rota ihlallerini engelledi ve yakıt tasarrufu elde etti. Orman yangınları ile mücadelenin acil, olağanüstü özelliğe ve önceliğe sahip olduğunu vurgulayan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, mobil uygulamalarla maksimum verimlilikle çalışmayı sağladıklarını söyledi.

Osman Kahveci, 32 bin çalışanla Türkiye'deki ormanlarının her karışına hizmet götüren OGM'nin teknolojiyi yakından takip ettiğinin altını çizerek şöyle konuştu: 'Orman yangınlarıyla mücadele konusunda uydu bağlantılı Araç Takip Sistemi (Yangın Yönetim Sistemi), 24 saat esasına dayalı Erken Uyarı ve Gözetleme Sistemi (OYEUS), hava araçları, arazöz ve diğer yer ekipmanları, harita yapımında coğrafi bilgi sistemleri, üretim faaliyetlerinde ise havai hat, ince materyallerin taşınmasında plastik oluk sistemi gibi sistemlerle OGM, günümüzün en gelişmiş teknik donanımına sahip bulunuyor.'

Orman yangınlarıyla mücadelede başarı için modern teknoloji kullanımının 'olmazsa olmaz' faktörlerden biri olduğunu belirten Kahveci, Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen mobil uygulamalar sayesinde, orman yangınlarıyla mücadele konusunda etkinliğin artırıldığını belirtti. Kahveci ayrıca, 'İnternet Tabanlı Orman Yangın Yönetim Sistemi'yle birlikte makine parkında bulunan veya kiralanan her türlü araca ait konum bilgisinin ve araçlarla ilgili detayların takip edildiğini ve araçların daha ekonomik, verimli, düzenli ve raporlanmış bir sistem içerisinde kullanımının mümkün kılındığını söyledi.

Osman Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yeni sistemle birlikte hizmetlerin yapılmasında zamandan tasarruf, sürücüden kaynaklanan hataların ve kazaların azalması, yakıt tasarrufu sağlandı. Gereğinden uzun molaların, aşırı rölanti süresinin, çalışma bölgesi ve rota ihlallerinin önüne geçildi. Mevcut araçların istem ve sistem dışı kullanımı önlenerek, maksimum verimlilikle çalışmaları sağlandı.'

Turkcell çözüm ortağı Arvento ile gerçekleştirilen 'Orman Yangın Yönetim Sistemi' sayesinde orman yangınlarına hassas bölge müdürlüklerinde bulunan tüm araçların harita üzerinde online olarak takip edilebildiğini belirten Kahveci, Turkcell Araç Takip Servisi'nin ise ilgili yöneticilerin İnternet üzerinden orman yangınlarına müdahale eden iş makinelerini kontrol edebilmelerine olanak sağladığını söyledi.

Kahveci, servisin seçilen aracın gün içerisinde; ne kadar süre hareket ettiği, ne kadar süre durduğu, ne kadar süre rölantide çalıştırıldığı, ne kadar yol kat ettiği konusunda tüm bilgileri detaylı olarak sunduğunun da altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber