Şahin de suikast listesinde

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Aralık 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasına yönelik soruşturmayı yürüten polis, subayların lojmanlarındaki aramada Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in evinin krokisine ulaştı. Polis Şahin'e de suikast düzenleneceği ihtimali üzerinde duruyor

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddalarının ardından gözaltına alınan subayların Çankaya Yıldız Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları'nda Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in evinin krokisi de çıktı. Ayrıca iki askerin evinde ele geçirilen ajanda içinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan, milletvekili ve 10 üst düzey bürokrat hakkında kaleme alınmış fişleme ve izleme bilgileri bulundu.

HÜCRE YAPILANMASI

Askerlerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen ajanda içerisinde Ankara'nın muhtelif bölgelerinde evlerin notları tuttukları tespit edildi. Not aldıkları evlerin adres, kira ücreti ve emlakçı telefon bilgileri yer aldığı, bu ajanda da bu bilgilerin bir kişinin Erkan Yılmaz B.'ye yönelik 'hücre evleri' için tutulduğu ileri sürüldü. Zanlıların bir hücre yapılanmasına girdikleri iddia edildi.

İKİ SUBAY DA ÖZEL KUVVETLER'DEN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Çukurambar'da bulunan evinde suikast iddası ile gözaltına alınan Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ile istihkam Binbaşı İbrahim G.'nin Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın İllerdeki Yapılanması olan Seferberlik Tetkik Bölge Başkanlığı'nda çalıştığı ortaya çıktı.

DHKP/C İLE TEMAS

Emniyet güçleri iki askerin gözaltına alınmasının ardından zanlıların bağlantılı olduğu ilişki ağını arıştırmaya başladı. Yapılan araştırma sonrasında ilginç ilişki ağı tespit edildi. Suikast iddasından gözaltına alınan iki askerin Ergenekon Terör Örgütü Yöneticisi Muzaffer Tekin, DHKP/C örgüt üyeleri, "Türkiye Gençlik Birliği" üyeleri, uyuşturucu kullanmak, bulundurmak, satmaktan sabıkalı kişilerle bağlantıları tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılardan Albay Erkan Yılmaz B.'nin adına düzenlenmiş sahte Sarı Basın Kartı ele geçirildiği öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber