'Yüz yüze vaaz' uygulaması arttırılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2009 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi'nde, "vaiz sayısındaki yükseliş dikkate alınarak yüz yüze vaaz uygulamasının arttırılacağı" bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 18-20 Aralık tarihleri arasında Rize'de Başkanlığın üst düzey yöneticileri, il müftüleri ve kadın il müftü yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen seminerin sonuç bildirgesinde, Türk milletini birleştiren ve birbirine kaynaştıran üst değerlerden birisinin İslam kardeşliği olduğu ifade edildi.

-"FARKLILIKLAR ZENGİNLİKTİR"

Toplumların sahip olduğu sosyo-kültürel farklılıkların, ötekileştirmeyi ve ayrışmayı besleyen unsurlar olmaktan çok kaynaşmayı ve ortak değerler üreterek bu değerleri paylaşmayı sağlayan bir çeşitlilik ve zenginlik olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret edilen bildirgede, "Birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik" ilkesinin, çeşitlilik ve bütünlük kavramları arasında herhangi bir çelişki bulunmadığını veciz şekilde ifade ettiği vurgulandı. Milletçe idrak edilen muharrem ayının ve bu ayda yer alan Aşure gününün ve bu vesileyle daha derinden hatırlanan Ehl-i Beyt ve Kerbela gibi kavramların ortak sevgi ve hüznü yinelediği kaydedildi.

CAMİLERE ÖĞRENCİLER İÇİN KÜTÜPHANE

Camilerin, gelecek nesillere intikal edecek birer kültürel ve tarihi eser niteliği taşımasının önemine de değinilen bildirgede, "Bu çerçevede camilerin kadın, çocuk ve gençlere yönelik programların da düzenleneceği mekanlar olarak değerlendirilmesi, cami hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve cami müştemilatında özellikle öğrencilerin yararlanabileceği kütüphane ve okuma salonları gibi mekânların oluşturulması bir zorunluluktur" değerlendirmesinde bulunuldu.

DAHA ÇOK CAMİDE EZAN OKUNACAK

Ezanı usulüne göre güzel okuyan yeterli sayıda din görevlisinin bulunmaması sebebiyle merkezi ezan uygulamasına gidildiğine işaret edilen bildirgede, sürdürülen hizmet içi eğitim faaliyetleri sonucunda ezanı güzel okuyan görevli sayısı arttıkça, daha çok sayıda camide ezan okunmasının sağlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber