?Özgür tarife' günü yaklaştı Türk Telekom indirim sözü verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2009 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom (TT) Genel Müdürü Paul Doany, 1 Ocak 2010 itibariyle tarife belirleme özgürlüğüne kavuşacaklarını söyleyerek, ?Videofon tarifeleri için 6 ay beklemiştik. Ancak yeni yıldan itibaren tarifelerle ilgili GSM operatörleri gibi daha özgür olacağız. Bu müşterilerimizde indirim olarak yansıyacak. 2010'da büyük sürprizler görülecek? dedi.

Yılbaşı akşamı bedava

Bu özgürlük kapsamında ise öncelikle 31 Aralık akşamından sabaha kadar şehirlerarası ve şehir içi görüşmelerde ?bedava' kampanyası uygulayacağı öğrenildi. Doany, daha önce tarifeler için BTK'dan (Bilişikm ve Teknoloji Kurulu) uzun süre onay beklediklerini anlatarak, ?2010 yılından itibaren istediğimiz tarifeyi sunmuş olacağız. Bu da çok büyük esneklik. Mobil operatörlerin yaptığını biz de yapacağız. Daha düşük fiyatlar sunacağız? dedi.

Geleceğin başlangıcı

GSM operatörlerinin tarifelerini sunduktan 6 gün sonra uygulamaya koyabildiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: ?Biz ise tarifelerimiz için 6 ay onay beklemek durumunda kalabiliyorduk. Videofon tarifelerinde bunu yaşadık. Bu durum hem BTK hem de bizim açımızdan olumsuz. 1 Ocak 2010 itibariyle tarife belirleme konusunda GSM operatörleri ile aynı haklara sahip olacağız. Yani artık tarifelerimizi onaylatmak için aylarca beklemeyeceğiz. BTK bundan sonra bir itirazı olması durumunda 6 gün içinde bize iletecek. Böylece daha kısa sürede tarifeleri ortaya çıkarabileceğiz. Bu durumdan çok memnunuz. Geleceğin başladığı gün bugündür.?

Gurbetçiye yeni model

Doany, dünya çapında yeni servisler sunmaya hazırlandıklarını vurgulayarak, bu yeni servisin Almanya'da yaşayan Türkler ile kendi ülkelerin dışında yaşayan Polonyalı, Rus, Pakistan ve Hindistanlıları kapsayacağını belirtti. Doany, servisin toplamda 30-35 milyon nüfusu kapsayacağını kaydetti. Cebit Genel Müdürü Ahmet Eti ise, Vitamin eğitim paketlerine en büyük ilginin İstanbul'dan olmasına rağmen, Anadolu'da ise en çok Konya-Ereğli, Bartın ve Gaziantep illerinde kullanıldığının tespit edildiğini kaydetti. Eti, gelecek 5 yılda 20 milyon abonenin üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlattı.

Yıldırım: RTÜK ve BTK birleşebilir

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurumu'nun (RTÜK) birleşebileceğini açıkladı. Yıldırım, televizyon yayıncılığında artık karasal yayıncılıktan sayısal yayıncılığa geçildiğini belirterek BTK ile RTÜK'ün önümüzdeki günlerde birleşebileceği sinyalini. İki kurumun birleşmesi için Anayasa değişikliği gerektiğini söyleyen Yıldırım, ?Bu nedenle birleşme biraz zaman alabilir. Orada Anayasa değişikliği yapılmasının kolay olmadığını biliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber