Vali ile öğrenciler arasında 'lap-top' pazarlığı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesindeki yatılı ilköğretim bölge okulunu (YİBO) ziyaret ederek, buradaki öğrencilerle sıkı bir laptop pazarlığı yaptı.

Vali Yılmaz, beraberinde Kaymakam Musa Sarı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ve bazı kurum amirleri ile Kavakbaşı YİBO'yu ziyaret etti. Okulun yemekhane ve pansiyonunu gezen Vali Yılmaz, daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sohbet esnasında bu yılki lise sınavlarında başarı elde ettikleri takdirde öğrencileri ödüllendireceklerini belirten Yılmaz, fen ve Anadolu liselerini kazananlara altın hediye edeceklerini söyledi. Ancak bazı öğrenciler Vali Yılmaz ile pazarlık yaparak fen lisesini kazandıkları takdirde dizüstü bilgisayar istedi.

Bunun üzerine Vali Yılmaz, öğrencileri kırmayarak tekliflerini kabul etti. Yılmaz, her zaman öğrencilerin emrinde olduklarını belirterek, "Sizlerin başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Her zaman da yapacağız. Devir artık eski devir değil. Şimdi artık bütün imkanlar daha iyi. Biz sizlerin okuyup vatana millete birer hayırlı insanlar olmanız için devletin bütün imkanlarını seferber ederiz. Eğer başarılı olmak istiyorsanız oyununuzdan ve tatilinizden fedakarlık yapmak zorundasınız. Başarılı olmanın en etkin rolü bol bol kitap okumak ve testler çözmektir." dedi.

Öğretmenler odasında okul öğretmenleri ile küçük bir toplantı da yapan Vali Nurettin Yılmaz, öğretmenlerden kırsalda bulunan öğrencilerle daha yakından ilgilenmelerini istedi. Vali Yılmaz, "Benim köy ve beldede görev yapan öğretmenlerden ricam, buralardaki öğrencilere daha fazla önem versinler. Çünkü hepimiz biliyoruz ki buradaki öğrenciler şehirdeki öğrencilerden eğitim anlamında daha yoksun. Ben ilköğretimi Siirt'in Eruh ilçesinde okudum. Ama ilkokul beşinci sınıfa gittiğimde daha saati bile bilmiyordum. Öğretmen sadece ders vermekle yükümlü değildir. Her anlamda öğrencinin bütün eğitimiyle yükümlüdür. Ben, beni ilkokul beşinci sınıfa kadar okutan öğretmenime ne beddua ederim ne de dua ederim. Çünkü bizlere gereken ilgi ve alakayı göstermedi. En büyük hayalim de büyüyünce öğretmen olmaktı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber