Çelik'ten muhtarlara zam sözü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Faruk Çelik, muhtarların maaşlarına yüzde 100 zam yapılmasına rağmen yeterli olmadığını belirterek, bu rakamın daha yukarılara taşınması için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Bursa Valiliği tarafından Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire başkanları, il müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri ve il genelindeki muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Çelik, muhtarların maaş konusunda yaşadığı sıkıntıyı bildiğini ifade ederek, "Ankara'ya gelerek 'maaşımız az, buna bir çare bulun' demişlerdi. Bir çare bulmuştuk. Yüzde 100 artış sağlamıştık. Bakanlar Kurulu kararının yayınlanmasıyla maaşınız 330 TL'ye çıkmıştı. Bu maaş yeterli değil. Bu konuda vaat vermekte bizim politikamızda yoktur. Bu maaşın yukarıya taşınması konusunda öncü olacağım ve mücadele edeceğim. Birlikte olursak kısa sürede netice alabiliriz.

İlk yapılacak Bakanlar Kurulu'nda muhtar maaşlarının tablosunu sunacağım. Yapılacak olan zam ne ise bunun kısa süre içerisinde açıklanması yönünde talebinizi ileteceğim" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, "İnsanların rahat ve huzurlu olabilmesi için öncelikle İl Genel Meclisi üyelerinden aldığımız bilgilerle ve köy muhtarlarıyla yapılan istişare neticesinde ihtiyaçları karşılamak için bütçe çalışmalarını yürütüyoruz. Böylece halka hizmet için elimizden geleni yapmaktayız" dedi.

Vali Harput ise, 2009 yılında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yol ve ulaşım hizmetleri kapsamında 55 köye 240 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt yapıldığını belirten Harput, "235 köyümüze asfalt onarım, 40 köyümüze de sanat yapıları yapılmıştır. Ayrıca KÖYDES'ten 2 milyon 200 bin TL olmak üzere toplam 8 milyon 200 bin TL kırsal altyapıya ödenek harcanmıştır. İl genelinde yürütülen karayolu çalışmaları bittiğinde kırsaldaki vatandaşlarımız da bunlardan istifade edecektir.

Özellikle Bursa-İzmir-İstanbul otoyolu, Bursa-Bözüyük otoyolu, dağ ilçelerimizde devam eden yollar kırsala rahatlık getirecektir. Su ve kanalizasyon hizmetleri içerisinde 22 köyümüze sondaj ve içme suyu götürülmüştür. 140 köyümüze 110 kilometre içme suyu borusu verilmiştir. 6 köyümüze 24 kilometrelik kanalizasyon inşaatı yapılmıştır. Toplam 1 milyon 650 bin TL harcama yapılmıştır. İl Özel İdare imkanlarıyla tarımsal alanda toplam 14 milyon TL harcama yapılmıştır. Kırsal Kalkınma Projesi'yle 4 dağ ilçemizin köylerinde 5 milyon TL'lik bir proje başlatılmıştır. Bu projeyle vatandaşlarımız hayvancılık, meyve ve sebzecilik konularında müreffeh düzeye gelecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber