SHÇEK, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Aralık 2009 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27448

YÖNETMELİK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden:

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine aşağıdaki (3) numaralı alt bent eklenmiştir.

?3)Yapı İşleri Daire Başkanlığındaki Şube Müdürlüğü kadrolarının en az ikisinin Mimarlık veya Mühendislik Fakültelerinden mezun olanlar arasından atanması esastır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 22 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını asil olarak kazanan adaylar başarı sırasına göre ilgili birimdeki sınav için ilan edilen boş kadrolara sınav sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren en az beş tercih hakkı verilmek üzere en geç üç ay içerisinde 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri de dikkate alınarak atanırlar. Başarı notlarının aynı olması halinde atanacak personel bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK- 1 Değerlendirme Formuna göre puanlandırma yapılarak belirlenir. Puanların eşitliği halinde sırasına göre hizmet süresi fazla olan dikkate alınır, bu sürelerinde eşit olması halinde son üç yıllık sicil notu ortalaması yüksek olanlar tercih edilir.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber