SHÇEK, yer değiştirme suretiyle atama yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Aralık 2009 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27448

YÖNETMELİK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden:

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

PERSONELİ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA ESASLARINA DAİR

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 2/2/2008 tarihli ve 26775 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Yer değiştirme sureti ile atamalar, her yılın Haziran ayında başlanır ve en geç Eylül ayında tamamlanır. Atamalar Genel Müdürlüğün internet sitesinde bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 Yer Değiştirme Başvuru Değerlendirme formuna göre yapılan liste ile birlikte duyurulur. Ataması yapılan personelin ilişiği, atamanın ilgili birime ulaşmasından itibaren en geç bir ay içinde kesilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

?(2) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı sonucu ataması yapılanlar ile Kuruma istifa/müstafi sonrası açıktan ve başka kurum ve kuruluşlardan naklen atananlar en az bir yıl süre ile yer değiştirme talebinde bulunamazlar.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Genel Yönetmeliğe göre zorunlu görülen hallerde, hizmetin önemi ve gereği gözetilerek, personelin bulunduğu bölgedeki fiili hizmeti tamamlanmadan, aynı bölgedeki başka bir hizmet birimine ataması yapılabilir. Ancak hizmet gereği olarak ataması yapılan personel en az üç yıl eski görev yaptığı hizmet alanına atanamaz.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(4) Kurul, Atanma İstek Formu, Değerlendirme Formu, tercih sırası, boş veya boşalacak kadro durumlarını; puanlamaya öncelik vermek suretiyle birlikte değerlendirerek; liyakat, hizmet gerekleri ve kamu yararı ilkelerini gözeterek karar verir. Atanma talebinde bulunanların puanlarının eşitliği halinde hizmet süreleri dikkate alınır, bu sürelerin de eşit olması halinde son üç yıllık sicil notu ortalaması yüksek olan tercih edilir.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine aşağıdaki beşinci ve altıncı fıkralar eklenmiştir.

?(5) Üçüncü fıkrada belirtilen süreler içerisinde personelin görevli bulunduğu müdürlüğe intikal etmeyen müracaatlarla ilgili itirazları değerlendirmeye alınmaz.

(6) Yer değiştirme suretiyle atanma sonuçlarının Genel Müdürlük internet sayfasında ilan edilmesinden sonra personelin vazgeçme talebi ancak Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen özür durumlarından birinin bulunması halinde dikkate alınır.?

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber