Muş Milli Eğitim Müdürü: Bulanık'ta öğretmenler istifa etmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Bulanık ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayların eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediğini, ancak öğretmenlerden hiçbirinin istifa etmediğini açıkladı. Bayraktar, öğretmenlerin istifa ederek ilçeye gitmediği iddialarını yalanladı.

Muş'un Bulanık ilçesinde, 15 Aralık 2009 tarihinde kapatılan DTP sempatizanlarının başlattığı protesto gösterileri yaşanmıştı. Olayların ardından bir gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması gerçekleştirmiş, Muş'a 274 öğretmen ataması yapılmıştı.

Öğretmenlerin yavaş yavaş Muş'a geldikleri şu günlerde Bulanık ilçesine atanan bazı öğretmenlerin istifa ettiği söylentisine karşılık, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, atanan öğretmenlerden istifa eden olmadığını açıkladı. Bayraktar, bu tür olayların eğitim öğretimi olumsuz yönde etkilediğini, fakat öğretmenlerin istifa etmesi için gerekçe olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Bulanık ilçesinde yaşanan olayların tekrar edilmeyeceğini ümit ederken, Muş halkının ise eğitimcilere karşı duyarlı davrandığını bildirdi.

Muş'a atanan öğretmenlere yönelik açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, "Bulanık ilçesinde istenmeyen üzücü olaylar yaşandı. Fakat Muş, bilindiği gibi bir il değildir. Sizler Muş'ta bulunan çocuklarımızı eğitmek ve onlara bir şeyler öğretmekle görevlendirildiniz. Mesleklerin en güzeli bu meslektir. İlimizde sizleri üzecek, sizleri mağdur edecek hiç bir olay yaşanmamıştır ve yaşanmayacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber