Kamuda şiddet en çok sağlık alanında yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, kamu kurumları arasında şiddetin en çok sağlık alanında ve özellikle hastanelerin acil servislerinde yaşandığı belirtti. Serdar, Sağlık Bakanlığı'nca üniversite ve özel hastanelerde yapılan araştırma sonucuna göre, şiddete başvuranların yüzde 52,5'ini hasta ya da yakınlarının oluşturduğunu kaydetti.

Yaklaşık bir hafta önce Fatih Devlet Hastanesi Acil Servis 112 Acil Doktoru Aslan Kalay'ın, geçtiğimiz günlerde de Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Mevlüt Karataş'ın görev esnasında saldırıya maruz kaldığını ifade eden Serdar, fiili veya sözlü şiddet ve tehditlerle sağlık hizmeti verilemeyeceğine vurgu yaptı.

Serdar, yetkililerin son derece önemli bu sorunun çözümü için bir adım atması gerektiğine dikkat çekti.

Vatandaşların, hastanede hastanın ölümünden bile sağlık çalışanlarını sorumlu tuttuğunu ifade eden Serdar, "Bunun intikamını sağlık çalışanlarından alma gibi cahilce ve yanlış bir düşünce içerisine girmektedir. Ne yazık ki birçok hastanede doktorlarımız 'hastamız ölürse seninde yaşama şansın yok' gibi sözlerle tehdit edilmektedir." diye konuştu.

Sağlık personelini, hastanelerin şartlarından oluşan sorunların veya yaşanan vakaların sorumlusu olarak göstermeye hiç kimsenin hakkı olmadığına değinen Serdar, "Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak, çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Sağlık çalışanlarının yüklerinin üzerine taşıyamayacağı yeni yükler ve angaryalar yükleyerek onlardan kaliteli sağlık hizmeti beklenmesi beyhudedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber