Türkiye'nin en modern bilgi işlem sistemi Akdeniz Üniversitesi'nde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 22:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 2010 yılında Türkiye'nin en modern bilgi işlem sistemine sahip olacaklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki Geleneksel Yeni Yıl Kokteyli'ne katılan Rektör İsrafil Kurtcephe, çağın gereklerini yakından takip etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan akademisyenler, hemşireler, idari kadro ve tüm çalışanların katıldığı kokteylde konuşan Rektör Kurtcephe, ?Bilgi işlemle ilgili bu üniversitenin kaderini değiştirecek bir projeye imza attık. Başhekim Abdullah Erdoğan başkanlığındaki bilgi işlem ekibi e-hastane ile büyük bir işin altına girdi.

2010 yılında Türkiye'nin en modern bilgi işlem sistemine sahip olan üniversite olmakla kalmayıp, bunu pazarlayan, bu pazarlama ile de üniversitemize katkı sağlayan bir sisteme kavuşacağız.? dedi.

?Akdeniz Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz? diyen Kurtcephe sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu ailenin içinde hastanemiz başı çeken büyük bir birim. Buraya emeği geçen yüzlerce insan, bu çatı altında şifa dağıtıyor. Herkes bir diğeri kadar kutsal hizmet veriyor. Küresel kriz 2009 yılına damgasını vurdu. Ama kriz şartlarına rağmen sıkıntılardan minimum etkilendik ve başarı grafiğimizi yükselttik. Bunun mutluluğunu yaşıyorum.?

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin bölgenin en büyük 3'üncü basamak hastanesi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ?Başkasının kabul etmediği hastaları siz bağrınıza basıyorsunuz. Bu yüzden misyonunuz son derece önemli ve kutsal. Biz yöneticilere de böyle bir kurumu çağın gerekleriyle donatmak kalıyor.? diye konuştu. Yapımı süren Psikiyatri Hastanesi'nin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini veren Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ?Hastanenin bölgeye olan yararını düşünerek bizzat ben kaynak aktarımı için Sayın Bakanla görüştüm. Alınan para ile inşaat bitmek üzüre.? dedi. Kısa bir süre önce hizmete açılan Çocuk Acil Servisi'nin de bölgenin önemli bir ihtiyacını giderdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hasta yakınlarının memnuniyetlerini kendisine ilettiğini söyledi.

Kokteylde bir konuşma yapan Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da, sağlığın önemine değindi. Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, ?Sağlıklı başladığınız her yılın değerini bilmemizi istiyorum. 2009'u sağlıklı bitirip 2010'a sağlıklı girdiysek ne mutlu bize.? dedi. Hasta ve personel memnuniyetine büyük önem verdiğini söyleyen Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, 2010 yılının ilk yarısında elektronik hastane uygulamasını hizmete sunmayı planladıklarını kaydetti. Erdoğan, bu uygulamanın hastanelerine yönelik memnuniyeti artıracağını inandığını söyledi. Erdoğan, sistemle klinisyenlerin anında görüntüleme imkanına kavuşacaklarını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber