TEKEL işçilerinden referandum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tekgıda-İş Sendikası, Tekel işçilerinin 22 gündür süren eyleminin devam ettirilip ettirilmemesini yarın yapılacak "referandumla" işçilere soracak.

Tekgıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu, işçilerin eyleme kararına desteğini ortaya koymak ve eyleme devam edip etmemeyi işçilere danışmak amacıyla "referandum" yapma kararı aldı.

Karar doğrultusunda, eyleme katılan işçilerin çalıştıkları tüm Tekel iş yerlerinde yarın sandık kurularak işçilerin görüşleri alınacak. İşçiler, 11.00-13.00 saatleri arasında sandığa gidebilecek.

Sendikanın Başkanlar Kurulu, oylamanın sonucu gördükten sonra perşembe günü toplanacak. Başkanlar Kurulu, çıkacak karar doğrultusunda sonraki günlerde hayata geçirilecek eylem takvimini belirleyecek.

Sendika yetkilileri, "eylemin ideolojik olduğu" yönündeki eleştirilerinin yersiz olduğu göstermek ve işçilerin sendikaya olan güvenlerini ortaya koymak amacıyla "referandum" kararı alındığını, 22 gündür olduğu gibi oylamadan sonra da işçilerin ortaya koyacağı irade doğrultusunda hareket edileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber