TEKEL işçileri, kendilerini Boğaziçi Köprüsü'ne zincirledi

Haber Giriş : 05 Ocak 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Köprüsü'ne iki otobüsle gelen TEKEL işçileri, kendilerini köprü korkuluklarına zincirledi. Sık sık Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attı işçilerin eylemi nedeniyle köprü trafiği durma noktasına geldi.

İki otobüse binen TEKEL işçileri, Boğaziçi Köprüsü'ne geldikleri sırada otobüsten inerek köprünün yan bölümüne geçti. Yaklaşık 100 kişilik gruptan 20 işçi, kendilerini korkuluklara zincirledi. 'Direniş var yılgınlık yok', 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Direne direne kazanacağız', 'Başbakan şaşırma sabrımızı taşırma', 'Ölmek var dönmek yok' ve 'Yan gelip yatmadık vatanı satmadık' şeklinde slogan atan işçilerin eylemi nedeniyle köprü trafiği durma noktasına geldi.

Hükümet'i protesto eden yazıların bulunduğu önlükler giyen ve ellerine Türk bayrağı alan işçiler, seslerini duyurmak için böyle bir eylem yaptıklarını söyledi. İşçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Gözaltına alınan 112 TEKEL işçisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi

Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yapmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 112 Tekel işçisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Boğaziçi Köprüsü'ne 3 ayrı otobüsle gelen Tekel işçileri, köprü üzerinde yürüyerek protesto gösterisi yapmak istemeleri üzerine gözaltına alındı.

Geldikleri otobüslere tekrar bindirilen, aralarında kadınların da bulunduğu 112 gösterici, polis ekiplerinin eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Gözaltındaki işçiler, kimlik tespiti ve diğer işlemlerinin yapılması amacıyla Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde getirildikleri otobüslerde bekletiliyor.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber