Hamsi az çıkınca fiyatı arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da, Karadeniz hamsisi 4-5 liradan satılırken, Marmara Denizi'nde yakalanan hamsiler 6-8 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Türkiye'de, kış aylarının vazgeçilmez gıdalarından olan balıklar içinde en fazla hamsi, istavrit, sardalya gibi küçükleri tüketiliyor. Bu balıklar hem ucuzluğu hem de lezzetiyle ilgi görüyor.

Bursa'da, pazar yerleri ve balıkçı hallerinde hamsinin kilosu 8, istavrit 7 ve sardalya 3 liraya kadar değişen fiyatlarda satılırken, Karadeniz hamsisi ucuzluğu nedeniyle biraz daha fazla talep görüyor. Marmara hamsisi az çıktığı için 6-8 liradan, Karadeniz hamsisi ise 4-5 liradan alıcı buluyor.

Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara hamsisinin diğer denizlerden çıkarılanlara göre daha dolgun olduğunu belirterek, bu bakımdan yıllardır tercihte ilk sırada yer aldığını söyledi.

Bu kış Marmara Denizi'nden çıkarılan hamsinin azalması nedeniyle fiyatının yüksek kaldığını dile getiren Dalarel, ?Hem lezzetli hem de az çıkıyor. Arz ve talebe göre değerlendirdiğinizde balığımızın fiyatının yüksek kalması normal. Özellikle son dönemlerde hamsi yok denecek kadar azaldı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber