Flaş! 2 ilde, 11 yerde örtülü ödenek araştırması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadesinde yer aldığı iddia edilen " 7 milyon lira örtülü ödenekten kullandık " sözleri üzerine bazı yerlerde arama yapılmaya başlandı. Bu sırada Ersöz'ün kızı ise bir kez daha intihar girişiminde bulundu.

İkinci ?Ergenekon? davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile ilgili İstanbul'daki 10'a yakın adreste arama yapılıyor.

Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi üzerine, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı uyarınca, Ersöz ile ilgili İstanbul'daki 10'a yakın adreste arama yapıldığını söyledi.

Dizdar, aramaların gerçekleştirildiği yerlerin Ersöz'ün yakınlarına ait adresler olduğunu kaydetti. Arama yapılan illerden biri de Ankara.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Levent Ersöz, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından sorgulandı. Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ersöz'e Ergenekon davasında ?üst düzey yönetici olmak? iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili sorular yöneltildi. Bu paranın bir kamu bankasından 5 ayrı kişinin hesabına ?teknik takip ve dinleme cihazları? alımı için aktarıldığı iddia edilmişti.

AVUKAT: İFADE GEÇERSİZ

Ersöz'ün Avukatı Ali Rıza Dizdar, VATAN'a yaptığı açıklamada, Silivri'de duruşmada olduğu sırada müvekkilinin ifadesine başvurduğunu söyledi. Dizdar, kendisine haber verilmeden ifade alındığını belirterek, ?Avukatsız olarak alınan bir ifade hukuken geçerli değildir. Bana haber verilmeden savcı eşliğinde örtülü ödenek ile ilgili müfettişler müvekkilimin ifadesini almış. Avukat olmadan alınan bu ifadenin bir geçerliliği yoktur? dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ergenekon'un finans ayağına ilişkin incelemelerini tamamlayan BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Kontrolörleri'nin hazırladıkları ön raporda emekli Orgeneral Şener Eruygur dönemiyle ilgili usulsüzlük iddialarına yer verildi. Raporda, kamuoyunda ?haber alma ödeneği? olarak bilinen ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın istihbarat çalışmalarına tahsis edilen örtülü ödeneğinin, Eruygur'un 2 yıllık komutanlığı döneminde kullanılan 13 milyon lirasının 7 milyonluk kısmının 5 ayrı kişinin hesaplarına aktarıldığı iddia ediliyor.

RAPOR BAŞBAKAN'LIKTA

Örtülü ödenekten ödeme yapılan şirketlerin listesinde silah ve mühimmatla ilgili tek bir şirket dahi bulunmadığı iddia ediliyor. BDDK murakıpları ve Gelirler Kontrolörleri, örtülü ödenekten tüzel kişilere yapılan ödemelerin ayrıntılarının araştırılması için hazırladıkları raporları İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'na gönderdi. Bu gelişme üzerine 11 ayrı yerde aramaya başlandı.

ERSÖZ'ÜN KIZI YİNE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz, intihar girişiminde bulundu. Fulya Ersöz, taksiyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Bileklerinden kan aktığı görülen Ersöz, basın mensuplarına "Daha önce de intihar ettim. İnsanların şerefleri ve onurları var. Bu insanları ne hale getirdiniz. Yakınlarını ne hale getirdiniz. Zekeriya Öz'den şikayetçiyim." diye bağırarak Levent Ersöz'ün odasının bulunduğu binaya girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber