Çocuk köyündeki büyükler gidiyor

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taciz ve tecavüz iddialarıyla sarsılan İzmir Urla'daki Barbaros Çocuk Köyü'nde küçük çocuklarla gençlerin birarada yaşaması uygulamasına son vermek için düğmeye basıldı.

Taciz ve tecavüz iddialarıyla sarsılan İzmir Urla'daki Barbaros Çocuk Köyü'nde küçük çocuklarla gençlerin birarada yaşaması uygulamasına son vermek için düğmeye basıldı. Köyde kalan 13 yaşından büyük çocukların önümüzdeki günlerde buradan alınıp diğer çocuk yurtlarına verileceği açıklandı. Barbaros Çocuk Köyü ayrıca, "tecrit mekana" döndü. Köye giriş çıkışlar yasaklanıp, yetkililer dışında kimse alınmazken, hakkında söylentiler bulunan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece devlet tarafından tedbiren muhafaza altına alınan Ş.B., K.G., U.B., G.A., Ç. ve G.'nin, sokak çocuklarının barındırıldığı Yeşilyurt'taki Mehlika Ribnikar Rehabilatasyon Merkezi'ne nakledildikleri belirtildi.

Soruşturmayı sürdüren Savcı Murat Gök, şu an yeni gözaltı olmadığını ifadelerin tamamlandığını, elindeki ifade ve belgelerle fezlekeyi hazırlayıp ağır ceza mahkemesinde dava açacağını söyledi. Bu arada bakıcı Gönül Köke ve oğlu G.'nin avukatı tutuklama kararına itiraz etti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber