JİTEM yazarına, Gül aleyhinde yazması için, 300 bin lira

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon savcılarının peşine düştüğü kayıp 7.5 milyon liranın bir bölümünün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında hakaretler içeren kitapların yazımında kullanılmak üzere Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz'a verildiği belirlendi.

BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri'nin yaptığı incelemede 7.5 milyon liradan 1.2 milyon lirası Şener Eruygur'un kasası olduğu iddia edilen ve emrinde çalışan Astsubay Başçavuş Recep Cömert tarafından bankadan nakit olarak tahsil edildi. 1.2 milyon liranın izini süren Ergenekon savcıları ve murakıplar, yaklaşık 300 bin liralık kısmının Ergün Poyraz'a aktarıldığını belirledi. ? HÜSEYİN ÖZAY ANKARA


Eruygur emretti imha ettik

İŞTE ERSÖZ'ÜN HASTANE ODASINDA 15 DAKİKADA VERDİĞİ 3 SAYFALIK İFADE

Ergenekon savcıları ve Başbakanlık Teftiş Kurulu üyelerine ?kayıp 7.5 milyon lira' ile ilgili ifade veren Ersöz: Benim parayla hiç temasım olmadı. Belge imha emrini de komutan verdi

HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Ergenekon savcıları tarafından tedavi gördüğü hastanede ifadesi alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, ifade verdiği sırada avukat bulundurmak istemediğini, örtülü ödenek soruşturmasıyla ilgili sorulara da bilgisi dışında cevap vereceğini söylediği öğrenildi. İfadesinde örtülü ödenek belgelerini imha ettiklerini gösteren tutanağı kabul eden Ersöz ?Tutanak bana komutan tarafından verildi ben de imzaladım'' dedi.

2 SAVCI VE TEFTİŞ HEYETİ SORGULADI

Ergenekon savcıları Fikret Seçen ve Murat Yönder tarafından Başbakanlık Teftiş Kurulu heyeti nezaretinde sorgulanan Ersöz'ün ?Darbeye zemin hazırlamak? amacıyla kullanıldığı iddia edilen haber alma ödeneği ?830 Harcama Kalemi? ile ilgili verdiği ifadeler ortaya çıktı. Ersöz ifadesinde ?Harcamalardan Eruygur'un sorumlu olduğunu?, ?parayla hiç temasının olmadığını? söyledi.

BUGÜNE KADAR BİR KEZ İFADE VERDİM

Savunmasına ?Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 16 Ocak 2009 günü avukatı ile birlikte savunma yaptığını, bu tarihten sonra savcılıkta herhangi bir ifade vermediğini? vurgulayarak başlayan Leven Ersöz'ün 11 Ocak 2009 günü saat 10.30'da başlayan ifade alma işlemi 10.45'te sona erdi. Ersöz 15 dakikada verdiği 3 sayfa ifadede kayıp 7.5 milyon liranın aktarıldığı kişi ve şirketlerle ilişkilerini anlattı.

KONUŞTUM 5 BİN DOLAR İNDİRİM YAPTI

Ergenekon sanığı da olan Hakan Şanlı'ya Jandarma Genel Komutanlığında istihbarat başkanı olarak görev yaptığım dönemde tanıdığını anlatan Ersöz ?Şanlı'yı Jandarma'ya alınması planlanan frekans bozucu (JAMMER) cihazının fiyatı ile ilgili bir görüşme sebebi ile tanıdım. Teklif ettiği fiyattan iskonto yapmasını istedim, bu görüşmede 5.000 Dolar gibi bir iskonto yaptı? dedi. Rem Mümessillik, ve Cambridge Lake şirketleri ile hiçbir ilişkisi olmadığını öne süren Ersöz, Mehmet Sanibal, Sencer Özkan, Hakan Şanlı ve Dean La-Vey isimli kişileri tanımadığını savundu.

2 YILLIK BELGELERİ EMİRLE İMHA ETTİK

?2002-2004 yıllarına ait haber alma ödeneğinin kullanılmasına ilişkin belgelenen bir tutanakla imhasına karar verildiği ve imha edildiği doğrudur? diyen Ersöz şöyle devam etti: ?2004 yılının Temmuz-Ağustos aylarında Mehmet Şener Eruygur'un emekliye ayrılacak olması sebebiyle onun dönemine ait haber alma ödeneğinin harcanması ile ilgili belgeleri imha ettiğimizi ve tutanak altına aldığımızı hatırlıyorum. Örtülü ödenekle ilgili tüm defter ve kayıtları imha ettikten sonra tutanağın altını Jandarma görevlileri Recep Cömert, Adnan Sezer, Atilla Uğur, Hakkı Kılınç, Genel Komutan Şener Eruygur ve ben imzaladım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber