Yurt müdürünü küçük düşüren slogan atan öğrenciler yurttan atılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana'da, kaldıkları yurdun yemeğini yapan firmanın at eti kullanmasını protesto eden öğrencilere soruşturma açıldı. Yönetim, öğrencileri yurttan çıkarmak için harekete geçti

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampüsündeki 2800 kız ve erkek öğrencinin kaldığı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nun yemeğini yapan firmanın at ve eşek eti kullandığının ortaya çıkması üzerine, yurtta kalan öğrenciler yurdun önünde iki gün eylem yaptı.

Yurt-Kur'u ıslık ve alkışlarla protesto eden ve yol kapatan öğrenciler, ?Müşteri değil, öğrenciyiz?, ?Adana kebabı, eşek kebabı?, ?Yönetim bize hesap verecek? ve ?Nuri eşek etini sen ye? (Yurt Müdürü Nuri Küçük'ü kast eden) yazılı pankartlar açıp, sloganlar attı.

?Küçük düşürücü slogan' atmışlar

Yurtta kalan 18 öğrenci hakkında, ?eylem yaptıkları ve yurt müdürünü küçük düşürücü sloganlar attıkları? gerekçesiyle soruşturma açıldı.

4 Ocak'ta blok müdürlüklerine çağrılan öğrencilerden, Yurt Müdür Yardımcısı Niyazi Güher'in imzaladığı yazıyla ifadeleri istendi.

Bir hafta sonra yeniden çağrılan öğrencilere, Yurt Müdür Yardımcısı Nuray Türkmen imzalı savunma tutanağı verildi.

?Maksadını aşan? öğrencilere eylemleri nedeniyle Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği gereğince ?yurttan süresiz çıkarma? cezası verilmesi gerektiği bildirilerek, üç gün içinde yazılı savunmaları hazırlamaları istendi.

Eylemci öğrencilerden Ali Cengiz (25), ?At ve eşek eti yiyen de biziz, bunu protesto ettik diye yurttan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan da. Sağlıklı bir yurtta kalmak istediğimiz için hem bursumuzdan olacağız, hem yurdumuzdan. Müdürün onurunu rencide edici sloganlar attığımız için soruşturma açmışlar. Ama müdür bize at ve eşek eti yedirirken bizim onurumuzu hiç düşünmüyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber