Tekel işçileri oturma eylemine başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tekel işçileri, yarın başlatılacak oturma eylemi için Ankara'ya tabure ve battaniyeleriyle gelecek.

İşçiler, Tekel iş yerlerinin bulunduğu illerden otobüslerle hareket ederek eyleme başlamalarından 1 ay sonra kitlesel olarak yeniden Ankara'da buluşacak.

İşçiler daha sonra Türk-İş Genel Merkezi çevresinde ve Sakarya Caddesi'ndeki yaya bölgesinde 3 günlük oturma eylemine başlayacak. Sonuç alınamaması halinde bu eylemi 3 günlük "açlık grevi" ve "ölüm orucu" izleyecek.

Tekgıda-İş Sendikası yöneticileri, işçiler ve ailelerinden Ankara'ya gelirken eylemin şeklini ve hava koşullarını dikkate alarak yanlarında tabure, battaniye ve yağmurluk getirmelerini istedi.

Bu arada, Türk-İş'e bağlı sendikalardan bazılarının Ankara şubeleri de Tekel işçilerinin ihtiyaç duyabileceği malzemelerin temini için çalışıyor.

Türk-İş Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret eden bazı gruplar da işçilere battaniye yardımında bulundu. Bazı işçiler de eylemde kullanmak üzere katlanıp kolayca taşınabilen tabure ve oturaklar temin etti.

Bu arada, Tekel işçilerine yurt dışından gelen destek mesajları da sürüyor. Sendikaya şu ana kadar 100'ü aşkın ülkeden 3 bin 850 sendika, kurum ve kuruluştan destek mesajı geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber