Öğrencileri dağa göndermek için çalışmışlar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Toplulukları Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik Siirt'te yapılan operasyonda tutuklanan ve KCK'nın gençlik örgütü Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM) yöneticisi ve üyesi oldukları belirtilen 22 kişinin 21'er yıl hapsi istendi.

Sanıkların, PKK'nın ikinci adamı konumundaki Murat Karayılan'dan aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri belirtilerek, Türkiye genelinde molotof kokteyl atma, araç yakma eylemlerini organize ettikleri ve özellikle üniversiteye yeni başlayan gençler arasından seçtikleri kişileri, örgütün dağ kadrosuna kazandırmak için çalışma yürüttükleri iddia edildi.

Siirt'de gecen yılın yaz aylarında KCK/TM'nin gençlik örgütü Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ne (YDGM) yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınarak tutuklanan ve örgütün yönetici konumundaki 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan 105 sayfalık iddianamede, KCK-TM'nin alt birimi olan YDGM'nin yapısıyla ilgili detaylı bilgilere yer verildi.

YDGM'nin DTP'nin gençlik kolları olarak görüldüğünü ancak, PKK'nın şehir merkezlerindeki gençlik örgütlenmesi olduğu ve örgütün eylem ve stratejilerine göre hareket ettiği kaydedilen iddianamede, eylem talimatlarının çoğunluğunu ise, örgüt yayınlarından öğrendikleri

ifade edildi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ DAĞA ÇIKARIYORLAR

İddianamede, örgütsel eylem ve faaliyetlere, siyasi bir parti içerisinde yürütülen legal faaliyetler görünümü kazandırdıkları ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

?Güvenlik güçlerince yapılabilecek muhtemel operasyonlara engel olmaya çalıştıkları ve bu şekilde kendilerine daha rahat bir hareket alanı elde ettiklerinin bilindiği, bu örgütsel eylem ve faaliyetler nedeni ile yakalanarak tutuklanmaları durumunda da, dünya kamuoyuna, ?gençlerin siyaset yapmalarına izin verilmediği, bu nedenle PKK/KONGRA GEL terör örgütünün silahlı faaliyet yürüttüğü kırsal alana çıkmak zorunda kaldıkları' izlenimi oluşturarak ülkemizi zor durumda bırakmayı amaçladıkları. Örgütün Gençlik Yapılanması olan YDG'nin Siirt'te de örgütsel faaliyetlerin KCK/TM'nin talimatları doğrultusunda planlayarak uyguladıkları, Siirt ilinde özellikle yeni gelen genç üniversite öğrencilerini örgütleme faaliyetlerini sürdürdükleri, örgütün kırsal alanına eleman aktarımı faaliyetlerini sürdürdükleri, bu kişilerle birlikte Siirt ilinde DTP (Demokratik Toplum Partisi) çatısı altında terör örgütünün güdümünde legal olarak her ne kadar faaliyet sürdürdükleri belirtilse de yaptıkları konferanslarda ve toplantılarda terör örgütünün sözde üst düzey örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdükleri belirlenmiştir.?

CENAZELERİ BASKI UNSURU OLARAK KULLANIYORLAR

İddianamede, örgütün eylemlerini konser, miting, etkinlik, basın açıklaması gibi isimlerle maskeledikleri belirtilerek, PKK'nın ikinci adamı konumundaki Murat Karayılan'dan aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri kaydedildi. Türkiye genelinde, molotoflama, araç yakma eylemlerini organize ettikleri ve özellikle üniversiteye yeni başlayan gençler arasından seçtikleri kişileri, örgütün dağ kadrosuna kazandırmak için çalışma yürüttükleri belirtilen iddianamede, ?PKK terör örgütünün kırsal alanında güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda ölen teröristlerin cenazelerini sahiplenerek ve asıl cenaze sahiplerine taziye çadırları kurdurularak halkı arabalarla bu taziye çadırlarına taşıdığı, bu şekilde aslında asıl güçlerini PKK/KONGRA-GEL terör örgütünden kaynaklandığını kitlelere gösterdikleri, bu durumun halk üzerinde baskı unsuru olarak kullanıldığı anlaşılmıştır? denildi.

DAĞA ÇIKACAK KİŞİ ?TATİL' ŞİFRESİNİ KULLANIYOR

Sanıkların kendi aralarında şifreli görüşmeler yapıldığı anlatılan iddianamede, PKK'nın dağ kadrosuna elemen temin eden kişiye ?alçı ustası', dağ kadrosu ile irtibat kuran, eleman temini için oluşturulan komitenin sorumlusu için ?baba', polis takibinde olduklarını da anladıkları anda ise, ?hastalanmak', örgütün silahlı faaliyet yürüttüğü kırsal alan için ?tatil', örgüte katılacakları sırada ise, ?evlenme' şifrelerini kullandıkları belirlendi.

İddianamede 22 sanık için, ?terör örgütü üyesi olmak' ve ?terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından her sanık için 21'şer yıl hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber