Eğitimciler Birliği de yardımcı doçentlere bir derece istedi

Haber Giriş : 06 Şubat 2005 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kaygısız, yardımcı doçentlere uygulanan derece haksızlığının devam ettiğini söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kaygısız, yaptığı açıklamada, hizmet sürelerine göre müktesepleri olmadığı halde, yaklaşık 1 milyon memura bir derece verilmesini öngören yasanın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini, ancak yardımcı doçentlerin özlük sorunlarının çözümü için hiçbir iyileştirme yapılmadığını kaydetti.

Yardımcı doçentlerin, hizmet süreleri kaç yıl olursa olsun yine de üçüncü derecenin üstüne çıkamayacaklarını hatırlatan Kaygısız, "Bütün yüksek okul mezunları, her 1 yılda kademe, her 3 yılda derece terfi alarak 1. dereceye kadar ilerleyebildikleri halde, yardımcı doçentler 3. dereceden yukarıya çıkamamaktadırlar. Bizler, 58 devlet üniversitesinde görev yapan 17 bin civarındaki yardımcı doçent, bu konuda TBMM, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden açıklama bekliyoruz" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber