Türk Patent Enstitüsü, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Ocak 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27464

YÖNETMELİK

Türk Patent Enstitüsünden:

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE

YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 30/11/2005 tarihli ve 26009 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan ?Patent Uzmanı?, ?Marka Uzmanı? ve ?Avukat? ibareleri ile (e) bendinin (3) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve (e) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan ?yeterli düzeyde bilgisayar işletim sistemini bilmek? ibaresi, ?Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak veya Başkanlıkça düzenlenen bilgisayar işletmeni kursunda başarılı olmak? şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ?Unvan değişikliği sınavları? ibaresinden sonra gelmek üzere ?Enstitünün? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin başlığında yer alan ?ve geçerliliği? ibaresi ile maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?başarı sırasına göre? ibaresinden sonra gelmek üzere ?ilan edilen? ibaresi eklenmiş ve maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Bu süre içerisinde ilan edilen ve atama yapılan kadrolardan boşalma olması halinde, aynı sınavda başarılı olanlardan birinci fıkra hükmüne göre atama yapılır. Ancak, bu şekilde yapılacak atama sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla olamaz. Boşalan kadrolara atandığı halde göreve başlamayanlar veya atanma talebinden vazgeçenlerin onayları iptal edilir.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Değerlendirme Formunun ?Değerlendirme Kıstasları? bölümünün 8 inci kısmında yer alan ?a) Başarısız olduğu her bir sınav için? ibaresi ile ?Puan Değeri? bölümünün 8 inci kısmında yer alan ?-2? ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Patent Enstitüsü Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber