Klinik şef, şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına atamaları düzenleyen yönetmelik değişti

Klinik şef, şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına yapılacak atamalar, 1/12/2008 tarihli ve 27071 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğe dayalı ilk alım geçen yıl yapılmıştı. Bakanlık duymuş olduğu ihtiyaç üzere yönetmeliğin 3 maddesinde değişiklik yapmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLAN EDİLEN KADROLARDA YER ALAN BİR ADET TERCİH HAKKI 3'E YÜKSELTİLMİŞTİR.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK
MADDE 1 ? 1/12/2008 tarihli ve 27071 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Adaylar tercih sırası belirterek, ilan edilen kadrolardan aynı kadro unvanında olmak kaydıyla en fazla üçüne müracaat edebilirler."

ESKİ MADDE
(1) Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine müracaat edebilirler.

DEĞERLENDİRME
Yapılan değişikliğe göre açılacak olan sınava girecek adaylar ilan edilecek kadroların en fazla 3'üne müracaat edilebilecektir. Daha önce sadece bir kadro için başvurulabiliyordu.


BOŞ KALAN KADROLAR İÇİN EK YERLEŞTİRME YAPILACAKTIR

YAPILAN DEĞİŞİKLİK
MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Yerleştirme neticesinde ilan edilen kadrolardan herhangi bir sebeple boş kalanlara, sınavlarda başarılı olup bir kadroya yerleşmeyen adaylardan yeniden tercih alınarak asıl yerleştirmedeki usule göre ek yerleştirme yapılır."

ESKİ MADDE
(3) Sınavlar sonucunda tercih ettiği kadroya atanmaya hak kazandığı halde ataması herhangi bir nedenle yapılamayan veya atandığı halde göreve başlamayanlardan boş kalan kadrolara; o kadroyu tercih ederek, başarılı olan adaylardan genel sınav başarı puanı yüksek olandan başlamak üzere atama yapılır.

DEĞERLENDİRME
Boş kalan kadrolar için yeniden ilana çıkılacak ve ek yerleştirme yapılacaktır.


YAPILAN DEĞİŞİKLİK
MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile beraber aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Atamalar ve görevlendirmeler
MADDE 12 ? (1) Aynı İlan edilen kadroya atanma hakkı kazanan adayların atamaları, ilgili mevzuatına göre yapılır.
(2) 8/6/2004 tarihli ve 25486 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen birinci ve ikinci bölgelere atanan eğitim personeli, ilanda belirtilmiş olmak kaydıyla, ihtiyaç duyulan dallarda daha alt bölgelerdeki eğitim ve araştırma hastanelerinde, sınav puanı en düşük olandan başlayarak bir yıl süreyle görevlendirilir

ESKİ MADDE
Atamalar
MADDE 12 ? (1) İlan edilen kadroya atanma hakkı kazanan adayların atamaları, ilgili mevzuatına göre yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber