Eskişehir'de KCK operasyonu: 3 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir polisi, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK üyesi olduğu gerekçesiyle 3 üniversite öğrencisini gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kampusu ile kent merkezinde, değişik tarihlerde terör örgütü PKK'nın çeşitli örgütsel eylemleri ile terörist Abdullah Öcalan'ın sözde cezaevi koşullarının düzeltilmesi yönündeki eylemlere katıldığı belirlenen üniversite öğrenci N.Ö., D.M. ve E.Ö. Cumhuriyet Savcılığının izni ile takibe alındı.

Dicle Üniversitesi'nde eğitim gören 3 bayan öğrenciden N.Ö. ve E.Ö., katıldıkları eylemlerin ardından İzmir'e, D.M. ise Adana'daki arkadaşlarının yanına gitti.

Bir müddet buradaki arkadaşlarının yanında kalan 3 öğrenciden biri, Eskişehir'de üniversite eğitimi gören kardeşine ziyarete gelerek, onun evinde toplandı. Konuyu takip eden Eskişehir Terörle Mücadele Ekipleri, aranan 3 öğrencinin kaldığı eve operasyon düzenledi.

Operasyonda, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın izni ile polis tarafından aranan 3 bayan zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Eskişehir Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ilk ifadelerinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Zanlıların, Dicle Üniversitesi Kampusu ile Diyarbakır kent merkezinde, değişik tarihlerde terör örgütü PKK'nın çeşitli örgütsel eylemleri ile terörist Abdullah Öcalan'ın sözde cezaevi koşullarının düzeltilmesi yönündeki eylemlere katıldığı, ayrıca PKK'nın şehir yapılanması KCK üyesi oldukları ve yapılanmanın içinde görev aldıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber