Iğdır Belediyesi'nde makam aracı, çöp araçları ve işçi maaşlarına el konuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Belediyesi'nin geçmiş dönemden kalan akaryakıt borcu nedeniyle başkanın makam otomobili ile çöp araçları ve çalışanların maaşlarına el konuldu.

Doğubayazıt Caddesi üzerindeki Rus Pazarı'nda yapılan çalışmaları takip etmek için belediyeden ayrılan Başkan M. Nuri Güneş'in resmi plakalı aracına trafik polisleri tarafından el konulmak istendi. Belediye Başkanı M. Nuri Güneş, polis memurlarına aracın anahtarını vermezken vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Açıklamalarda bulunan Başkan Nuri Güneş, hizmet sunan araçların bağlanamayacağını belirterek uygulamaların siyasi olduğunu öne sürdü. Güneş, "Iğdır Belediyesi'nin önceki dönemde alınan 120 bin

TL'lik akaryakıt borcu nedeniyle başta makam arabam ve çöp temizleme araçları ile belediye çalışanlarının maaşına icra yolu ile el konuldu. Bizden önceki dönemde alınan akaryakıtın parasını sırayla ödüyoruz. Bir akaryakıt firmasına 120 bin TL borcumuz var. Sırası gelince ödeyecektik. Bizi icraya vermiş, icra da belediye çalışanlarının maaşının yüzde 25'ine ve bazı araçlarımıza el koydu. Bir çöp aracımız ve belediye başkan yardımcımızın makam aracı bağlandı. Hiçbir kamu hizmeti sunan aracı bağlayamazsınız.

Bu yasal bir şey değildir" dedi.

Yapılan davranışın bir hakaret olduğunu ifade eden Güneş, bu olayları kınadığını kaydederek, "Benim makam aracıma da haciz koydurmuşlar. Araç almanın bir adabı var, ortamı germenin anlamı yok. Benim aracımı alsalar bile görevime yaya olarak devam ederim" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber