'İnternetten tebligat' tasarısının 3 maddesi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektronik yolla da tebligat yapılmasına olanak sağlayan yasa tasarısının 3 maddesi Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda, "Tebligat Kanunu ile Adli Sicil Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı" ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın Tebligat Kanunu ile Karayolları Trafik Kanununda değişiklik öngören yasa teklifi birleştirildi. Bu nedenle, tasarının adı "Tebligat Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Tasarısı" olarak değiştirildi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, tasarıya temelinde olumlu baktıklarını belirtti, ancak "torba kanun" uygulamasını eleştirdi.

Söz konusu uygulama ile birbirinden çok farklı konuların aynı tasarı içine konulduğunu, bunun "konuda yoğunlaşma açısından sorunlar getirdiğini" belirten Ünlütepe, "Hükümet böyle çalışıyor ama Komisyon Başkanı buna direnç göstermeli" dedi.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ise Ünlütepe'ye katıldığını, "torba kanun" uygulamasının "sapma" olduğunu belirtti. İyimaya, "Olmaması lazım, ama böyle de bir gelenek var" diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından tasarının 3 maddesi önergelerle değiştirilerek kabul edildi.

Buna göre, isteyene elektronik yolla da tebligat yapılabilecek. Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olacak.

Elektronik yolla tebligatın zorunlu bir sebeple yapılamaması halinde, diğer usullere göre tebligat yapılacak.

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak.

Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi bilinen en son adresi olarak kabul edilecek ve tebligat buraya yapılacak.

Tasarının görüşülmesine öğleden sonra devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber