Çiçek: Yarın tam gün yasası'nı çıkaracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM'de görüşülmesine geçen hafta başlanan "Tam Gün Yasa Tasarı" na ilişkin olarak, "Dün bazı maddeleri konuşuldu. İnşallah bir aksilik olmazsa yarın Tam Gün Yasası'nı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Gölbaşı Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Devlet Hastanesi ek binaları ve semt polikliniğinin açılış törenine katılan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birinin sağlık hizmetleri olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

"Her kurumun hastanesinin olduğu, her kurumun kendine göre tedavi ünitesi kurduğu ve böylelikle devlet imkanlarının büyük ölçüde israf edildiği bir dönem artık geride kaldı.

Bugün TBMM'de Tam Gün Yasası'nı konuşacağız. Geçen hafta başlanılmıştı, dün bazı maddeleri konuşuldu. İnşallah bir aksilik olmazsa, olmadığı takdirde yarın Tam Gün Yasası'nı gerçekleştirmiş olacağız. Bazı kesimlerden tepkiler var, bunları anlayışla karşılıyoruz fakat doğru bulmuyoruz. Biz insan kaynağımızı da maddi kaynağımızı da israf edemeyiz. Tam Gün Yasası'nın özü de vatandaşımıza daha kaliteli, zamanında bir sağlık hizmetini sunabilmektir. Bunun böyle anlaşılması lazım."

YSK'NIN TAVSİYESİNE UYGUN YAPILDI

Tören çıkışında bir gazetecinin, "Referandumu 45 gün istiyordunuz, ancak komisyondan 60 çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunü Çiçek şu karşılığı verdi:

"Sanıyorum Yüksek Seçim Kurulu'nun tavsiyesine uygun olarak yapıldı. Sağlıklı bir sürenin 60 gün olmasını onlar uygun görmüşler. Onun üzerine biz de bunu kabul ettik. Çünkü referandum yapılırken üzerinde en ufak bir tartışma olmamalıdır, 'yetişti, yetişmedi, zaman dar geldi' tarzında. O da başka bir tartışma başlatır. Onun için, Yüksek Seçim Kurulu bu konuları iyi bilir. Zaten görevi budur, onun için ona uygun olarak yapılmıştır. Yoksa bizim düşüncemiz biraz daha erken olmasıydı. Türkiye hiç olmazsa 2 ayda bu tartışmaları bitirmiş olur" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber