Tartışmalı itfaiye eri alım sınavı yargıya taşınıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz, Irmak Beldesi Belediyesi'nde tartışmalara neden olan sınavı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi Irmak Beldesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Bilal Ağca'nın İtfaiye Müdürlüğü'ne alınan 4 itfaiye erinden 1'inin başkan Ağca'nın oğlu Mevlüt Ağca, kayınbiraderi Rıza Aktaş'ın oğlu Davut Aktaş, belediye zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Bilge ile Türkiye İş Kurumu Kırıkkale Şube Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Sibel Ulu olması büyük yankı uyandırdı. Başkan Ağca, sınavın prosedüre uygun olduğunu ve yanlış yapmadığını iddia ederken, CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, aynı partinin Belde Başkanı Osman Gümüş ile birlikte il binasında basın toplantısı yaptı.

Başkan Gündüz, tartışmalı sınavı yargıya taşıyıp, Irmak Beldesi halkının hakkını arayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

?Ulusal ve yerel basında gündemi teşkil eden Irmak Belediyesi'nin sınav tartışması konusunda CHP olarak seyirci kalamazdık. Türkiye'nin en büyük sorunu işsizliktir ve Kırıkkale'de bunu çok yoğun yaşıyoruz. İşsizliğin yoğun olduğu dönemde Irmak Beldesi Belediye Başkanı, açtığı sınavda kendi oğlunu, kayınbiraderinin oğlunu, zabıta memurunun oğlunu ve Kırıkkale İş Kur Müdürü'nün kızını ?sen, ben, bizim oğlan' mantığıyla işe alıyor. Böyle bir durumda belde belediye başkanının yaptığı gerçekten ayıp. Biz şunu, bunu alsın demiyoruz. Ama bu kadar aleni, açık, etik olmayan, insanlıkla bağdaşmayan bir durum var ortada. Alınması gereken ve bir ekmeğe muhtaç olan birçok insan var orada. Oradan 1 kişiyi de alması gerekirdi. Tutup kendi oğlunu aldığı zaman, ne kadar yanlış ve insanlığa sığmayan bir olay olduğunu ve herkesin aynı düşüncede olacağına yürekten inanıyorum. Bunun takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız. Bunu yargıya taşıyacağız. Oradaki işsiz Irmak halkının hakkını korumaya çalışacağız. Yazık, günah. Orada o kadar işsiz ve ekmeğe muhtaç olan vatandaşımız var. AKP'nin asıl yüzü bu. Kendi zenginini yarattı.?

Ak Parti'nin işsizliğe önlem için fabrika açması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, ?Ama onlar açık fabrikaları kapattı, Kırıkkale'de MKE'yi bitirdiler. Ondan sonra Ak Parti'li milletvekilleri çıkıyorlar, ?Kırıkkale'ye yapılması gereken her şeyi yaptık. Ya Allah'tan korkun, Kırıkkale'ye ne yaptınız, bir çivi mi çaktınız? Yaptıklarınız işte Irmak Beldesi'nde de görülüyor? diye konuştu.

İl Başkanı Gündüz Irmak Belediyesi Başkanı'nın yeni itfaiye araçları almadan açtığı sınav sonucu yakınlarını işe almasını son derece üzücü bulduklarını anlatırken şöyle devam etti:

?Gelişmeler iki günde gerçekleşti. Bir gün içinde hastaneden tam teşekküllü rapor alınamaz. Cuma günü sınav tarihini belirleyerek sınav yapıyorlar. Bundan hiç kimsenin haberi yok. Ondan sonra Pazartesi günü işbaşı yaptırıyorlar. Kazanan adaylar ise yakınları, itfaiye eri aldıkları kişilere sordukları sorular 657 tabi devlet memuru. Tarihten soru soruyorlar. Belediye başkanının oğlu ve yakınlarının işe girme hakkı var. Senin Belediye Başkanlığı yaptığın yerde ve senin komisyon oluşturduğun yerde, beldede o kadar işsiz varken, kendi oğluna, kendi yeğenine, kendi zabıta memurunun oğlunu ve iş bağlantısı yaptığı İş Kur müdürünün kızına o işi veremezsin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber