Muayenehanesi olan Doktorlara 6 ay süre

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen ve doktorlar ile öğretim üyelerine tam gün çalışma zorunluluğu getiren yasa tasarısı, Meclis'te 21 ret oyuna karşı 218 oyla kabul edilerek yasalaştı

Doktorların yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 6 ay, öğretim üyelerinin ise 1 yıl içerisinde tam gün çalışıp çalışmayacakları konusunda karar vermeleri gerekiyor. Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) maaşları artırmadığı ve emeklilik günlerine yansımayacağı gerekçesiyle eleştirdiği yasa, fazla mesai yapıp nöbete kalan, sıkça ameliyata giren doktorların ay sonunda eline geçecek ücretlerde hissedilir oranda iyileştirme yapıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı teşekkür konuşmasında şöyle konuştu:

Akdağ: Halka kolaylık

?Tarihi bir tasarıyı yasalaştırdık. Türk milletinin sağlık hizmeti alırken muayenehane engeli olmasın, özel ameliyat, özel işlem adı altında bir engel olmasın diye bunu yaptık. Vatandaşın sağlık hizmetine kolay ulaşmasına sağlarken, sağlık çalışanlarına da haklar getirmektedir. Seyyanen aldıkları gelir artmaktadır. Özellikle uzman doktorların, ek ödeme üst limitleri, mesai dışında çalışmaya devam etmeleri halinde arttırılmaktadır. Nöbet ücretleri, aylık gelirler artırılmaktadır. Doktorların elbette istemeyerek başlarına gelen meslek hataları nedeniyle korunmalarını sağlıyoruz. Bu sigorta primlerinin yarısı işveren tarafından karşılanacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber