Okul bahçesinde bayrak indiren 20 kişi gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK adına korsan gösteri ve molotofkokteyli gösteri düzenleyen 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Başakşehir'de bir ilköğretim okulu bahçesindeki Türk Bayrağı'nı indirdikleri açıklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yasadışı terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve muhtelif tarihlerde örgüt adına Başakşehir, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece'de kamu düzeni bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla Molotoflu korsan gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılan, işyerlerine, vatandaşa ve kamuya ait araçlara molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunan 20 şüphelinin gözaltın alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ve şarjörü, 6 adet fişek, suçtan elde edildiği değerlendirilen ve el konulan 70 bin 50 TL para, 167 karton çalıntı sigara ile bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin 09 Ağustos 2009 ile 12 Aralık 2009 tarihleri arasında Başakşehir, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece'de 8 ayrı eyleme karıştıkları bildirildi. Şüphelilerin karıştıkları eylemler tarihleriyle birlikte tek tek sıralandı. Bu eylemler arasında en çok dikkat çeken olay Başakşehir'de gerçekleştirildi. 12 Aralık 2009 tarihinde Molotoflu ve taşlı saldırı düzenleyen bölücü örgüt yandaşlarının aynı ilçede yer alan bir ilköğretim okuluna hasar verdikleri ve daha sonra okul bahçesindeki Türk Bayrağı'nın indirilmesi eylemleri dikkat çekti.

Emniyet müdürlüğünde sorgu ve işlemleri tamamlanan 6'sı çocuk 20 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber