Zimmete para geçiren bankacı kadına 8 yıl 9 ay hapis!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Müşteri hesaplarından yaklaşık 6,5 milyon TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan bir bankanın Caddebostan Şubesi Yönetmen Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarpt ırıldı. Mahkeme, Dizdaroğlu'nu, hapiste geçirdiği süreyi ve suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan infaz hükümlerini dikkate alarak tahliye etti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Dilek Dizdaroğlu ve avukatları Ayhan Sağıroğlu, Süleyman Öztürk ile tutuksuz sanı k merhum Kemal Sunal'ın eşi Hafize Gülderen Sunal ve avukatı Yaşar Alıcı katıldı. Bankanın avukatı Ufuk Erdoğan Sabuncuoğlu da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Sabuncuoğlu, mahkeme heyetine, her iki sanığın menkul ve gayrimenkulleri ile üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına tedbir konulması yönünde bir dilekçe ile Yargıtayın ilam örneğini sundu.

Tutuklu sanık Dizdaroğlu ise 26 aydan bu yana tutuklu bulunduğunu belirterek, bankanın ettiği zarardan sorumlu olmadığını söyledi.

Bankanın kasıtlı ve tek taraflı bir rapor hazırladığını savunan Dilek Dizdaroğlu, bunun sonucunda yaşananların tek sorumlusu olarak kendisinin gösterildiğini öne sürdü. Dizdaroğlu, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanık Sunal da olayla bir ilgisinin bulunmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, bankaya ait 1 milyon 678 bin TL'nin sanık tarafından haksız olarak edinilen tarihlerin kesin olarak belirlenememesi ve 4389 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girdiği 23 Haziran 1999 tarihinden sonra edinildiği anlaşılamadığından, bu miktarın zimmete dahil edilmemesine hükmetti.

Dizdaroğlu'nun bankada görev yaptığı sırada 3 milyon 356 bin 459 TL'yi müşterilerin bilgisi ve talimatı olmadan zimmetine geçirdiğine karar veren mahkeme heyeti, sanığın, diğer sanık Sunal'ın azmettirmesiyle sahte ve yanıltıcı belge düzenleyerek, bankanın 125 bin 236 TL zarara uğramasına neden olduğuna, bunun da zimmet teşkil ettiğine karar verdi.

Suçundan dolayı Dizdaroğlu'nu 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırarak, müebbeten amme hizmetlerinden yasaklayan mahkeme heyeti, ceza miktarı, hapiste geçirdiği süre ve suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan infaz hükümlerini dikkate alarak sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

Tutuksuz sanık Sunal'ın Kadıköy 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığını ve bu suçu sebebiyle 2005 yılında aldığı 1 yıl 6 ay hapis cezasının ertelendiğini hatırlatan mahkeme heyeti, bu ceza ve ertelemenin kazanılmış hak teşkil ettiğinin anlaşıldığını, bu nedenle CMK'nın 326. maddesi uyarınca sanığın bu suçundan dolayı 1 yıl 6 ay hapisine ve cezanın ertelenmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, bankanın 3 milyon 481 bin 695 liralık zararının, faiziyle birlikte Dizdaroğlu'ndan tahsiline, 125 bin 236 TL'lik kısım ile mahkeme masraflarının her iki sanık tarafından ödenmesine karar verdi.

Bu arada, mahkeme heyeti, 125 bin 236 TL'nin faiziyle birlikte tahsili amacıyla her iki sanığın taşınmazlarına, hak ve alacaklarına el konulmasına ve kararın derhal yerine getirilmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber