BALYOZ cuntasının yargı kararnamesi

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 23 Ocak 2010 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz darbesinin yargıyı yeniden yapılandırma planı içinde tasfiye edilecek savcı ve hâkimler ile bunların yerlerine getirilecek isimlerden oluşan bir liste de bulunuyor.

28 kişilik listenin başında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin yer alıyor. Savcı Engin'in, Balyoz'un ardından sıkıyönetim mahkemesinde görevlendirileceği kayda geçirilmiş.

Listede kamuoyunun yakından tanıdığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da var. Çolakkadı, darbeden sonra emekliye ayırılacak savcılar arasında. Sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirilecek diğer savcıların adları ise şöyle: Mustafa Erol, Sinan Ali Yaşar, Ahmet Kelebek, Kadir Yelkenci, Abdulaziz Özaltan, Selim Berna Altay, Muzaffer Yalçın ve Ahmet Ayvaz.

Darbecilerin emriyle emekliye ayrılacak savcılar ise şunlar: Hadi Salioğlu, Mehmet Ergül, Bekir Raif Aldemir.

Listede, Şerafettin Liste ve Erkan Çanak adlı hâkimlerin ismi dikkat çekiyor. Emekliye ayrılacaklar arasına alman bu iki ismin karşısına "Fetullah'ın tutuklanmasını kaldırdı" şeklinde not düşülmüş.

Emekliye sevk edilecek hâkimler arasında Metin Doğan Aykanlı da bulunuyor.

Hâkimler Nurettin Ak, Ahmet Duymaz ve Metin Çetinbaş ise mahkemelerde başkan olarak görevlendirilecek.

Üye olarak görevlendirilecek diğer isimler ise şöyle:

Ramazan Uçak, Özdemir Akon, Yılmaz Boyraz, İdris Karaçuha, Kemal Can, Erdem Tümer Metin, Raşit Engin Seran ve Koksal Şengün.

Şengün, bugün Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığını yapıyor.

'Kapatma' savcısı iki yıldız almış

Balyoz darbesi, 116 Yargıtay üyesini de fişledi. "Yargıtay Üyeleri Hakkında Değerlendirme" başlığı taşıyan "Gizli" dereceli belgede, üyelerin adlarının karşısına "olumlu" veya "olumsuz" ibareleri taşıyan notlar düşülmüş. "Olumlu" kategorisine alınan üyeler de kendi içinde birden üçe kadar yıldız işaretleriyle ayırdedilmiş. "01umsuz"ların karşısına ise eksi işareti konmuş.

Listede kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer alıyor. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, listede üç yıldızlı ve 'olumlular arasında. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da "olumlu" kategorisinde ama yıldız işaretiyle belirlenen derece notu boş bırakılmış. AKP'ye kapatma davası açan ve yeni bir kapatma davası için hazırlık yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçmkaya da listenin "olumlu"bölümünde ve iki yıldızlıları arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber