Yurtkur, eşek etine karşı 'analiz' tedbiri aldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur), Adana'da bir yurtta öğrencilere at ve eşek eti yedirildiğinin ortaya çıkması üzerine kontrolleri sıklaştırdı. Kurum bundan sonra yemek firmasının kullandığı et ve et ürünlerini ayda en az iki defa analizden geçirecek. Türkiye genelinde 230 bin öğrenciye barınma hizmeti veren Yurtkur, daha önce bu denetimi ihtiyaç duyduğunda yapıyordu.

Kurumun üst düzey yöneticilerini Antalya'da toplayan Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtlarda kalan öğrencilerin daha sağlıklı beslenmeleri için önemli kararlar aldı. Et ve et ürünlerine serolojik (her çeşit çiğ et ürünlerinde hızlı yöntemle tür içeriklerinin kalitatif tespiti) analiz şartı getirdiklerini belirten Albayrak, "Yemek şirketleri bundan sonra her ay en az iki defa analiz yapacak. Bu analizle etlerin sağlığa zararlı olup olmadığı, hangi bakteriler içerdiği tespit edilebiliyor." dedi. Albayrak, caydırıcı olması için de analiz masraflarını yemek şirketine ödettireceklerini kaydetti.

Son günlerde bazı üniversite yurtlarında öğrencileri etkilemeye çalışan grupların ortaya çıktığına dikkat çeken Genel Müdür Albayrak, toplantıda bunlara karşı yürütülecek mücadele yöntemlerinin de ele alındığı bilgisini verdi. Geçen hafta Battalgazi'de iki grup arasında çıkan gerginliğe atıfta bulunan Albayrak, "Bir grup Türk bayrağını indirmeye çalıştı. Bunları tespit ettik, hemen yurttan attık. Devletin yurtlarında siyaset olmaz. Asla farklılık düşünülmez." şeklinde konuştu. Albayrak, ayrıca müdürlere saat 20.00'ye kadar yurtta kalmaları talimatını verdiklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber